Bella, voor vrouwen in overgang

Wat is Bella?

Bella betekent ‘mooi’. Het is een Sunrider product waar erg lang over is gedaan om het te ontwikkelen. Het is complex qua samenstelling, erg goed en effectief product . Het is voeding voor hormoonsysteem.

Bella zorgt ervoor dat het vrouwelijk lichaam in de overgang  meer vrouwelijke  en mannelijke hormonen aanmaakt. Dat laatste klinkt vreemd, maar het vrouwelijk lichaam maakt ook mannelijke hormonen. Deze zetten het lichaam aan om de spieren en botten te versterken als mede de zin in seks te reguleren.( zie ook andere artikelen over het vrouwelijk hormoonsysteem op deze site onder artikelen of artikelen hormoonsysteem en seksualiteit)

Er zijn verschillende oorzaken voor een afnemende  hormoonproductie. Dat kan zijn door stress, emotionele onbalans of gebrek aan bepaalde voedingsstoffen. Bella brengt het hormoonsysteem weer op peil, het geeft je zin in leven en maakt het lichaam sterk. Het maakt je assertiever, versterkt je botten en spieren en geeft meer zin in seks, wat natuurlijk ook een teken is van gezondheid en kracht.

De vrouwelijke cyclus:

In de vrouwelijke hormonale cyclus speelt oestrogeen een hoofdrol. Dit hormoon heeft grote invloed op het gedrag, acties en gevoelens van vrouwen. Het maakt vrouwen oa vrouwelijk. Het hormoon zorgt er voor dat vrouwen er jong en goed uit blijven zien. Het heeft een directe invloed op de conditie van de huid. Oestrogenen spelen ook een belangrijke rol in de kalk huishouding. Het hormoon bepaalt hoeveel calcium(kalk) er opgenomen kan worden. Calcium is niet alleen erg belangrijk voor de botten, huid, haar en ogen maar speelt ook een essentiële rol in de stofwisseling en het zenuwstelsel.

De menopauze:

Als vrouwen later in hun leven door de menopauze gaan of een operatie ondergaan waarbij de baarmoeder en eierstokken weggehaald worden, dan wordt er veel minder oestrogeen en progesteron( het andere belangrijke vrouwelijke hormoon) geproduceerd.

De gevolgen zijn,stemmingswisselingen, depressie en bot verlies.Ook de tanden en de huid kunnen aangetast raken omdat er niet meer voldoende calcium opgenomen wordt. De bijnieren moeten de rol van de hormoonproductie overnemen. Maar in de huidige wereld zijn de bijnieren van de meeste mensen al overbelast door alle stress die we hebben. Dus produceert het lichaam niet de hormonen die nodig zijn om goed te functioneren. Met alle net genoemde consequenties van dien.

Een ander symptoom is ‘opvliegers’. Wanneer het benodigde hormonen niet meer geproduceerd worden gaat het lichaam aan de slag om eierstokken langzaam te laten verschrompelen. Door dit proces is de productie van oestrogeen erg onregelmatig en dit leidt tot golven van warmte,  wat  minuten lang kan duren en kan leiden tot heftig transpireren wat erg onaangenaam is. Het is daarom dat de doctoren hormoonvervangende therapie adviseren, waarbij synthetische hormonen worden voorgeschreven. Echter al hoewel deze synthetische hormonen er voor zorgen dan de ‘opvliegers’ niet voor optreden, hebben ze afschuwelijk bijverschijnselen.

Het meest populaire synthetische middel( in de VS Premarin), wordt gemaakt van de urine van zwangere merries en de mogelijke bijverschijnselen zijn onder andere hartklachten, cysten in de borsten en urine wegen, borst- baarmoederkanker.

Je kunt door middel van je voeding zorgen dat je oestrogeenachtige stoffen binnen krijgt. De medische wetenschap raadt vrouwen af om natuurlijke oestrogenen te gebruiken, want ze verkopen je liever medicijnen. Maar in de meeste gevallen werken ze net zo goed zo niet beter dan de synthetische hormonen alleen dan zonder de bijwerkingen. (vrouwen in het verre oosten hebben nauwelijks overgangsklachten omdat ze zoveel soya en andere natuurlijke oestrogenen eten).Het lichaam reageert hier hetzelfde op als op het door het lichaam gemaakt oestrogeen en de symptomen blijven weg. Er is natuurlijk ook hier een verschil in kwaliteit en effect tussen de verschillende natuurproducten.

Zo zijn er bijvoorbeeld producten met  wilde yam op de markt. De wilde yam is erg goed, het levert belangrijke voeding voor het hormoonsysteem( het zit onder andere in Nuplus) er is een Mexicaanse soort op de markt, die echter ook cortisone bevat. Dit weliswaar lichaamseigen hormoon, maar is niet goed om er teveel binnen te krijgen omdat het op de lange termijn zorgt voor een disbalans met de door het lichaam gemaakte cortisone met als gevolg, gewichtstoename, verzwakking van de botten en een toename van osteoporose. Vandaar dat het belangrijk is welke natuurlijk oestrogeen gekozen worden. Nuplus een Sunrider product bevat de ‘goede’ wilde yam Daarnaast is het goed  ook ee eenvoudige product als soja  te eten, ook dat bevat veel natuurlijke oestrogeen vervangers.

Natuurlijk(e)  oestrogeen( vervanger) heeft een aantal voordelen:

1.Het zorgt ervoor dat het oestrogeenniveau in het lichaam weer op normaal niveau komt. Het eventuele ‘teveel’kan door het lichaam worden opgeruimd en afgevoerd. wanneer het oestrogeen weer op peil is, kan het lichaam weer gemakkelijker calcium opnemen en daarmee verzwakking van de botten, osteo-artritis en artritis voorkomen.

2.Een belangrijke factor die het probleem van hormonale onbalans versterkt is  suiker eten.

Suiker onttrekt belangrijke bouwstoffen aan het lichaam en zorgt ervoor dat calcium aan de botten onttrokken wordt en heeft daarmee direct effect op de sterkte van de botten. In en na de menopauze heeft lichaam meer moeite om calcium op te nemen juist door de schommelende hormoonbalans en afnemende hormoonproductie Wannner je in deze tijd suiker eet verdubbeld het probleem. De neiging om suiker te eten wordt  versterkt omdat  je je al niet helemaal lekker voelt door de veranderende hormonen.Het gevolg  is een versnelde veroudering van het lichaam.

De problemen die dan kunnen ontstaan zijn

a.osteoprose

b. osteoarthritis

c.arthritis

d.fibrobmyalgie( pijnlijke spieren)

Het gebrek aan calcium is niet de enige oorzaak van deze problemen maar speelt er wel een belangrijke rol in.

3. Natuurlijke oestrogeen helpt om het lichaam in een betere conditie te behouden en om je  jong te voelen. Het helpt de conditie van de huid te verbeteren, het leidt meer zin in seks, het leidt tot meer zin in leven…tot je goed voelen.

echter omdat er een tekort is aan dit hormoon en omdat ze te weinig bewegenm, krijgt eén op de vier vrouwen krijgt in hun leven last van osteoporose.

Wat Bella doet:

Bella bevat géén hormonen, maar zet het lichaam aan de natuurlijke hormoonproductie te verhogen naar niveaus van eerder in het leven..Niet alleen de eierstokken maar ook de nieren, bijnieren worden gevoed.  Bella zorgt er voor dat de aftakeling van het lichaam door de verminderde hormoonproductie, niet of veel minder optreedt. Het zorgt voor meer kracht, steviger spieren en botten, het geeft een gevoel van assertiviteit en het leven aan kunnen.

Ook  verbetert door de verhoogde hormoonproducten,  de calcium opname en wordt osteoporose tegen gegaan.

Wat mensen die Bella gebruiken rapporteren:

( disclaimer: waar mee niet gezegd is dat dit altijd gebeurt, dit is ervaring van mensen die het gebruiken)

Goed stabiel energie niveau

Warmere handen en voeten

Meer vocht in voorheen droge ogen

Meer romanties

Meer zin in seks

Steviger borstweefsel

Geen opvliegers meer

Verminderde cellulites

Helderder denken

Verminderd vocht vasthouden

Meer zijdeachtig aanvoelende huid

Minder ‘kraaienpoten’rondom de ogen

Makkelijker om gewicht kwijt te raken

Ambitieuzer

Productiever

Zelfverzekerder

Minder rimpels rondom de mond

Minder stemmingswisselingen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *