Voorkom verkoudheid, eet APPELtaart!

Voorkom verkoudheid: Eet APPELtaart

Het is herfst de tijd waarin het veel mensen verkouden worden. Longen en darmen worden extra belast in deze tijd. De overgang van warm naar koud van buiten zijn naar meer binnen is een belasting voor het lichaam.
De natuur levert ook de oplossing. Dit is de oogsttijd voor appels. De appels bevatten pectine, dat is een water oplosbare vezel die de darmflora voedt en de werking van de darmen versterkt. Maar vooral ook wordt deze vezel in de darmen afgebroken door enzymen die daarmee bouwstoffen voor het immuunsysteem leveren.
Dus de extra belasting van de darmen( en daarmee ook de longen, metaal element) wordt zo gecompenseerd door producten die de natuur in deze tijd levert en het immuunsysteem wordt versterkt wat ons extra weerstand geeft tegen verkoudheid.

Immuunsysteem

Appels zijn niet de enige bron van pectine. Je vindt het ook in peren, citrus en ander fruit ook. Een recente onderzoek bij dieren, liet zien dat deze oplosbare vezels zorgen voor een toename van interleukine-4, een stof die de productie van infectiebestrijdende “mestcellen’ stimuleert ( cellen die een onderdeel zijn van het immuunsysteem en die in staat zijn schadelijke stoffen aan zich te binden en deze zo ongevaaarlijk de maken).
Ook uit een onderzoek met mensen bleek dat kauwen op pectine de ernst en de duur van ziekte in proefpersonen verminderde.

Vezels

Nu is het niet zo dat het eten van een appel meteen alle problemen oplost. Het duurt kunnen meten. Maar het geeft wel aan dat het werkt en belangrijk is om appels ( of ander fruit) te eten.
Het is een goed streven zo’n 25 tot 38 gram vezels per dag eten – zowel oplosbare en onoplosbare – daarmee worden de darmen en het immuunsysteem goed ondersteund.
Dus een appel per dag is perfect om je weg te houden bij de dokter.

Sunrider producten voor de longen.

Natuurlijk zijn er ook de Sunriderproducten die hier een rol spelen. Als tussendoor of bij de koffie of thee is er de Sunbar die vol zit met een combinatie van water oplosbare en niet water oplosbare vezels, fruit en Nuplus . Ze bevorderen de darmwerking, verminderen eetlust, en versterken het immuunsysteem.
Nuplus appel en de appelkaneel versie, bevatten beide appel, naast natuurlijk de voedende eigenschappen van de Nuplus wat zorgt voor een betere celwerking, energie en celvernieuwing.
Ook de Vitashake, bevat wateroplosbare vezels die de darmwerking versterken zoals hierboven beschreven. Dus welke smaak ook je voorkeur heeft ze hebben alle drie hun voordelen.
En er is natuurlijk de speciale combinatie CONCO, wat het metaal element versterkt, onderdeel van de Quinary.Wanneer je dit dagelijks neemt dan helpt ook dat om je te beschermen tegen griep en verkoudheid. Bovendien maakt het je sterker en geeft je meer structuur in je denken.

Andere voordelen van appels is dat ze Quercetine bevatten wat weer een andere immuunversterkende werking heeft.
Klik hier voor het artikel”appels die de griep bestrijden”.

Bewegen

En naast eten voor de versterking van je weerstand kun je ook eenvoudig wat extra beweging inplannen. Onderderzoek toont aan dat een 45-minuten durende workout per dag, 5 dagen per week, is het risico een verkoudheid verlaagt. En hoe langer je reguliere oefenprogramma is, hoe groter de voordelen.
Dus doe je wandelschoenen aan en start met het opbouwen van je immuniteit.

Matig intensieve activiteit is de beste immuniteit versterker. Recent onderzoek met twee groepen van vrouwen die hun vijf-keer-per-week trainingsprogramma volhielden liet zien dat ze duidelijke minder vaak verkouden waren, dan een vergelijkbare groep vrouwen van wie de regelmatige oefening bestond uit slechts een wekelijkse stretching routine.

Je zult genieten van wetenschap dat je zweet helpt ervoor te zorgen dat je niet buitenspel gezet door hoesten en niesen in de komende maanden.

Probeer een pakket met Callithee( ook geweldige immuunversterker) en Nuplus appel/ appelkaneel of Vitashake en neem nog een sunbar bij het volgende kopje Callithee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *