Zonnebrandcrème Liever Niet!

Zonnebrand crème, liever niet!

Denk goed na over wat u op uw huid smeert. Bescherm je huid net als elk ander orgaan in je lichaam,  dus stop met kankerverwekkende chemicaliën op je huid. Gooi de rommel cosmetica, huid lotions, crèmes, reinigingsmiddelen, shampoos, deodorants, parfums, en alle andere producten voor persoonlijke verzorging die een schadelijke dosis van slechte chemie leveren.
In een land waar meer dan 70% van de bevolking is vitamine D-tekort, zonnebrandcrème  die de uv straling blokkeert eigenlijk het blokkeren van de vitamine D-productie.
Vitamine D-deficiëntie is misschien wel het meest voorkomende vitaminetekort in Noord-Amerika en Europa. Volgens het onderzoek,  hebben 70 procent van de blanken een tekort aan vitamine D, en  97 procent van alle mensen met een donkere huid hebben  een tekort aan deze vitamine.
Chronische vitamine D-deficiëntie bevordert kanker , winter griep en infecties, depressie, osteoporose en hormonale onevenwichtigheden. Afhankelijk van wie je gelooft, kan vitamine D alleen  50% tot bijna 80% van alle kankers voorkomen.
Door het blokkeren van vitamine D-productie in de huid, dragen zonnebrandmiddelen daadwerkelijk bij tot kanker-bevorderende voedingstekorten. ( dit afgezien van de kankerverwekkende ingrediënten in vrijwel  alle zonnebrandcremes)
Dit betekent natuurlijk niet dat nooit een zonnebrandmiddel mag gebruiken . Als je huid is echt bleek  is  en je van plan bent een dag op het strand van Hawaï door te brengen, dan  kunt je dat uiteraard beter wel doen en gebruik maken  van een zekere mate van bescherming tegen de zon met behulp van een echt natuurlijk zonnebrandmiddel.Een gezondheid-bewuste persoon zou proberen om zijn/haar huid een natuurlijke, gezonde bruine kleur te krijgen door verstandige blootstelling aan de zon, en zo de vitamine D-productie in de huid, te activeren .
Je kunt je interne zon ‘weerstand’ vergroten door  wat je eet. Je kunt  je  ‘interne zonnescherm’ versterken  door het eten van antioxidanten-rijk voedsel en superfoods.
Vet oplosbare carotenoïden , de rode en gele kleurstof van groente en fruit, worden vervoerd naar huidcellen die  ze daardoor beschermen tegen UV-blootstelling.
Hoe meer natuurlijke antioxidanten in je dieet, hoe meer  je huid in staat is de zon ‘hanteren’ zonder te verbranden. Bijna iedereen gelooft ten onrechte dat hoe snel iemand verbrand een genetische factor is . Dat is niet zo.  Natuurlijk is een heel witte huid kwetsbaarder dan een  donkere, maar je kunt de  weerstand tegen vrije radicalen die ontstaan tijdens verbranding, verbeteren  door  veranderingen in het dieet.
Je geen zorgen te hebben over huidkanker als gevolg van de zon maar wel als gevolg  van chemicaliën. Natuurlijk is het belangrijk dat je verstandig om gaat met de zon. Je moet er voor zorgen dat je huid niet verbrand.

UV-blootstelling alleen veroorzaakt geen huidkanker
Het is een complete medische mythe dat “UV blootstelling aan huidkanker veroorzaakt.”  De waarheid is eigenlijk ingewikkelder: Huidkanker kan alleen worden veroorzaakt wanneer UV-belichting wordt gecombineerd met chronische voedingstekorten die in de huid zwakke plekken te creëren en wanneer je dan verbrand, dat is natuurlijk niet goed.
Langzaam maar zeker komen er andere gegevens naar buiten. Zoals  dit bericht :Zonnen halveert kans op borstkanker’Het kan helemaal geen kwaad om lekker te zonnebaden. Althans, dat zeggen Amerikaanse onderzoekers. Zij beweren dat het risico op borstkanker tot 50 procent beperkt kan worden als je elke dag drie uur in de zon zit.Verschillende testen in laboratoria suggereren dat borstkankercellen in staat zijn om vitamine D om te zetten tot een hormoon dat kanker kan bestrijden. Eerdere studies wezen al uit dat blootstelling aan zonlicht het risico op kanker kan verminderen door de aanmaak van vitamine D in het lichaam. Artsen waarschuwen wel voor huidkanker ten gevolge van blootstelling aan de zon.Bericht in op NU.nl  juni 2011

Je hebt  kans op  huidkanker wanneer je junk food eet, geen  beschermende anti-oxidanten binnen krijgt  en dan ook nog een  overmatige blootstelling aan UV hebt. Alle drie van deze elementen zijn nodig het ‘mis’te laten gaan. De conventionele geneeskunde negeert volledig de voedings-invloeden en richt zich volledig op slechts één factor: dus gaat het dan alleen om Zonnebrandcrème versus geen zonnebrandcrème. Dit is een een-dimensionale benadering van het probleem die te simpel is. Je huid is volledig gemaakt van het voedsel dat je eet, je dieet bepaald ook de kwaliteit  en gezondheid van je huid.  Toch is er niemand in de conventionele geneeskunde – niet de dermatologen, niet de artsen en niet de  toezichthouders, di e het heeft over dat wat je eet grotendeels bepaalt hoe je huid reageert op UV-blootstelling.
Sunrider heeft wel een zonne factor in één van zijn gezichtscrèmes, die bestaat uit een natuurlijke stof namelijk zink. Dit  heeft als nadeel dat het een laagje op de gezicht achter laat.  Zink is een belangrijke voedingsstof voor het immuunsysteem en in deze vorm een natuurlijke stof in veel  planten voorkomt. De andere zonnebrandcrèmes van Sunrider zijn op dit moment niet in Europa verkrijgbaar.
Natuurlijk zorg je met Calli en Fortune Delight voor een afvoer van chemische afvalstoffen uit je lichaam ,waar door dit krachtiger wordt en meer weerstand krijgt. Nuplus, quinary  en Evergreen versterken, achtereenvolgens de cellen, de organen, de orgaansystemen en Evergreen versterkt ook de lever en het bloed.  Ook leveren al deze producten een grote variatie en hoeveelheid antioxidanten die  je lichaam en huid  beschermen.
Natuurlijk bouw je vanzelf weerstand op door veel groente en fruit te eten.  Wanneer je bedenkt dat al je cellen voortdurend vernieuwd worden en dat ze opgebouwd worden uit wat je eet en drinkt dan snap je dat je  met de voeding je weerstand en gezondheid direct bepaalt. Dus eet zoveel mogelijk onbewerkt fruit en groente, koop zo min mogelijk kant en klaar voedsel, maak het zelf van verse ingrediënten. Je zult merken dat je smaak verandert en dat het niet veel meer werk is dan wanneer  je kant en klare producten eet, wanneer je er eenmaal aan gewend bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *