Vitamine C beïnvloed Stemming

Vitamine c en stemming

Een onderzoek dat gepubliceerd  is in het tijdschrift ‘Nutrition’, draagt bij aan het bewijsmateriaal over de vitale rol die  vitamine C speelt bij het reguleren van hormoonspiegels. Met name op serotonine heeft  vitamine C invloed. Serotonine bepaalt mede ons mentale en emotionele welzijn. Volgens de onderzoekers krijgen de meeste mensen veel te weinig vitale voedingsstoffen binnen met de voeding die ze gebruiken.

“Eerdere onderzoeken, zowel in ons ziekenhuis en als  in andere centra, toonden aan dat de meerderheid van de acuut opgenomen patiënten, sub-normale( veel te lage) niveaus vitamine C en D in hun bloed hebben,” verklaarde Dr L. John Hoffer, MD, Ph.D., een onderzoeker bij het Lady Davis Instituut voor Medisch Onderzoek (LDI).

Hoffer legt ook uit dat artsen grotendeels niet bewust zijn van deze enorme vitamine tekorten, waardoor patiënten niet de vitamine-suppletie krijgen die ze nodig hebben om hun gezondheid te herwinnen.

“Patiënten krijgen zelden vitaminesupplementen,” zei hij. “De meeste artsen zijn gewoon niet bewust van het probleem. Grote  tekorten aan vitamine C en D worden elk in verband gebracht met psychische afwijkingen.”

Dit onderzoek is niet het  eerste dat een verbinding legt tussen de vitamine C-deficiëntie en een slechte gezondheid. Talrijke studies hebben aangetoond dat vitamine C is noodzakelijk om een gezond cardiovasculair systeem te onderhouden en om het lichaam te beschermen tegen oxidatieve schade, maar het is nu duidelijk dat ook de gezondheid en balans in de hersenen is mede is gebaseerd op vitamine C voldoende vitamine C>

 “Lage niveaus van vitamine C in de hersenen kunnen leiden tot depressie en hysterie,” verklaart Michael T. Murray, ND, en Joseph E. Pizzorno, ND, in hun boek Encyclopedie van Natuurlijke Geneeskunde, Herziene Tweede Editie.

Vitamine C beïnvloed niet alleen direct de gezondheid van de hersenen en daarmee de kans op depressie en hysterie, maar ook de gezondheid van alle cellen en organen in het lichaam.

Daar het functioneren van organen een direct verband heeft met gevoelens en emoties, is ook daar het  effect van Vitamine C merkbaar.  Voor veel mensen is dit misschien een vreemd idee, dat organen  en gevoelens met elkaar te maken hebben, maar we kennen het in onze taal. We spreken over. ‘ik heb wat op mijn lever’,  ik spuug gal’, beide gezegden geven een verband aan tussen lever en agressie en/of frustratie. Of, ‘je groen en geel ergeren’ verwijst ook naar lever en gal.

Uit onderzoek is bekend dat het toevoegen van vitamines aan voeding, agressie vermindert.( onderzoek gedaan in verschillende gevangenissen)

Het is ook een bekend verschijnsel dat wanneer erg verdrietig zijn, of juist erg blij, of verliefd, we veel minder of geen trek hebben in eten. Dat verwijst er naar dat er zoveel gevoel is dat ‘verwerkt’ moet worden dat het spijsverterings mechanisme geen ruimte heeft om fysiek voedsel  te verteren.

Het gezond houden of gezonder maken van organen door ze te voorzien van voldoende Vitamines en mineralen heeft dus een direct effect op gevoelens, emoties en emotionele balans.

Wanneer je begint aan extra vitamine C te nemen dan is het belangrijk te weten dan chemisch gemaakt vitamine c niet opneembaar is door het lichaam. Het is belangrijk vitamine C te gebruiken van een natuurlijke bron te gebruiken.

Sunrider maakt vitamin C kauwtabletten, Citric C, met daarin de geconcentreerde natuurlijke planten die vitamine C  bevatten, dit  is de best opneembaar is door het lichaam omdat  ze puur natuur zijn, in tegenstelling  tot chemische gemaakte vitamine C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *