Vitamine C helpt tegen Kanker

Wetenschappers hebben ontdekt hoe vitamine C  de groei remt van kankercellen.

Dr.Vissers( universiteit van New Zeeland)zegt als conclusie van een onderzoek  dat gepubliceerd is in het tijdschrift ‘Cancer Research’: “Onze resultaten bieden een veelbelovende en simpele mogelijkheid om te helpen in onze strijd tegen kanker, zowel op het niveau van de preventie en als bij de genezing”.

Wat was het resultaat van het onderzoek? Tumoren zijn, in vergelijking met normaal gezonde weefsel, minder in staat te groeien in een omgeving met  vitamine C . Het blijkt dat een gebrek aan vitamine C, helpt om tumoren  gemakkelijker te laten groeien. In onderzochte  tumoren werden lage vitamine C niveaus aangetroffen en hogere niveaus  van een eiwit genaamd HIF-1  dat  kanker juist helpt te gedijen.

De bevindingen zijn belangrijk omdat ze voor de eerste keer het bewijs leveren dat er  een relatie is tussen HIF-1 en het niveau van vitamine C  in kankergezwellen.  Het blijkt dat het behandeling van kankerpatiënten met een adequate hoeveelheden vitamine C , de HIF-1 niveaus in de cellen  vermindert  en de vitamine helpt daarmee de groeisnelheid van de tumor te beperken en het verhoogt de respons van tumoren op de behandeling. Vitamine C kan zelfs  de vorming van solide tumoren voorkomen  volgens de media statement Dr Vissers.

Natuurlijk is het zo dat vitamines niet alleen direct effect hebben op kankergezwellen, maar  ook maar ze voeden en verbeteren de gezondheid van organen en orgaansystemen.Dat kiwi’s rijk zijn aan vitamine C wordt nu weer door onderzoek bevestigd. De vrucht blijkt zelfs een effectievere bron dan een vitamine-C-supplement.

De onderzoekers van de Nieuw Zeelandse University of Otago vergeleken de vitamine C opname in muizen na het eten van kiwi’s en het nemen van een supplement.De opname van de natuurlijke vitaminebron bleek vijf keer effectiever dan die van kunstmatige supplementen.

Voedingssupplementen

Volgens hoofdonderzoeker Margreet Visser hebben mensen vitamine C nodig om alle weefsels en organen gezond te houden. Ons lichaam zelf is niet in staat om de vitamine aan te maken, dus is het noodzaak om dit uit het voedsel of voedingssupplementen te verkrijgen.In het experiment werden muizen met een vitamine C tekort gedurende een maand gevoerd. De ene groep kreeg kiwi, de andere een gelijkwaardige hoeveelheid pure kunstmatige vitamine C.

Opgenomen

De muizen die de kiwi aten waren veel beter in staat om de vitamine C op te nemen. Daarbij bleef de vitamine ook beter opgenomen. Dit suggereert dat de vrucht een bepaalde stof bevat die zowel het opnemen als blijven verbetert.Het heeft er mee te maken dat vitamine C in een plant  verbonden is met andere vitamines, mineralen en bioflavoniden die nodig zijn om de vitamine te kunnen gebruiken in het lichaam. Deze stoffen zitten niet in een pil die chemisch gemaakt is.

Visser: “De resultaten van het muizenexperiment kunnen een belangrijke uitwerking hebben op de menselijke voeding.” Vandaar dat Visser en haar onderzoeksteam nu een soortgelijk onderzoek bij mensen uit gaan voeren

Wanneer je begint aan extra vitamine C te nemen dan is het belangrijk te weten dan chemisch gemaakt vitamine c niet opneembaar is door het lichaam. Het is belangrijk vitamine C te gebruiken van een natuurlijke bron te gebruiken.

Sunrider maakt vitamine C kauwtabletten, Citric C, met daarin de geconcentreerde natuurlijke planten die vitamine C  bevatten, dit is de best opneembaar is door het lichaam omdat  ze puur natuur zijn, in tegenstelling  tot chemische gemaakte vitamine C.

One Reply to “Vitamine C helpt tegen Kanker”

  1. Wat ik ernstig mis is een link naar het onderzoek waarover hier gesproken wordt.
    Voorts wordt gesteld dat natuurlijke vitamine C veel beter is dan de synthetische, terwijl de autoriteit op orthomoleculair gebied, apotheker Schuitemaker, duidelijk stelt dat er geen enkel verschil in werking is.
    Reacties graag naar: doordrammer@xs4all.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *