Chocolade verbetert gezichtsvermogen

Chocolade  verbetert het gezichtsvermogen.

Opnieuw een artikel over de positieve effecten van cacao. Het onderzoek van de Britse universiteit Reading blijkt dat een acute verbetering in de visuele en cognitieve functies is bij jong volwassenen bij het gebruik van cacao.

Met pure chocola kun je beter zien in situaties met weinig contrast zoals bijvoorbeeld bij slecht weer.Verantwoordelijk hiervoor zijn flavonoïden, deze vind je onder andere in druiven, groene thee, zwarte thee, rode wijn, appels en ook cacao.

Het onderzoek werd gedaan bij groep van 30 mannen en vrouwen tussen de 18 en 25 jaar. In het onderzoek werd het verschil gemeten tussen het eten van witte chocolade, dat geen flavoniden bevat, en bittere chocolade dat wel veel flavoniden bevat. Tijdens het onderzoek zorgden de flavoniden ervoor dat de gevoeligheid voor contrast direct verbeterde. De deelnemers konden daardoor sneller bewegingsrichting waarnemen en hun ruimtelijk inzicht verbeterde ook.

De flavoniden uit cacao hebben het effect op het cognitieve functioneren omdat ze er onder andere voor zorgen dat een betere doorbloeding van de hersenen. Uit ander onderzoek blijkt dat effect op de verbetering van het gezichtsvermogen ook optreedt bij mensen die ouder zijn dan 25 jaar.

Naast deze directe resultaten waaruit blijkt dat de cacao je gezichtsvermogen verbeterd, laat dit ook zien hoe je door middel van voeding je gezichtsvermogen in stand kunt houden en ook kunt verbeteren. De flavonieden spelen hierin een belangrijke rol maar natuurlijk ook de in  planten voorkomende vitaminen mineralen en enzymen zijn van groot belang voor de gezondheid en werken als één geheel samen met deze flavonoiden.

Sunrider heeft een aantal producten in zijn assortiment die cacao bevatten. Dat zijn de Sunbars, en de Vitashake. Daarin zit cacao verwerkt zonder suiker en zelfs ook met heel weinig vet. Hierdoor kun je dus optimaal profiteren van de positieve effecten van de cacao. Naast deze prestatieverhogende stof, bevat cacao ook veel flavoniden die beschadigingen aan cellen door vrije radicalen, tegengaan.

Vitashake is natuurlijk veel meer dan alleen cacao, het is een maaltijd in geconcentreerde vorm. Het is zelfs een heel uitgebreide maaltijd omdat er heel veel verschillende planten en kruiden in zitten die ideale voeding vormen voor de cellen die daardoor beter kunnen presteren en en de optimale combinatie van bouwstoffen krijgen om perfecte nieuwe cellen te maken.

Sunbar cacao, is een reep met veel verschillende soorten vezels die zorgt voor een betere darmwerking, je een vol geven waardoor je minder zin in eten hebt, en de vezels worden door de enzymen in de darmen omgevormd tot bouwstof voor het immuunsysteem. Sunbar bevat daarnaast ook de NuPlus kruiden die net als de Vitashake, de cel voeden en van brandstof voorzien. Met deze kennis lijkt een Sunbar die ideale snack tussendoor of bij koffie of thee.

Heel veel producten van Sunrider bevat de flavoniden. De combinatie die de meeste flavonieden bevat is Vitafrruit, een combinatie van fruit en kruiden met zeer geconcentreerde hoeveelheden flavoniden. Dit onderzoek toont opnieuw aan dat deze flavoniden een heel belangrijke rol spelen in het in stand houden en verbeteren van de gezondheid. Vitafruit is makkelijk te gebruiken als drank, door yoghurt, in muesli, et cetera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *