Chocolade goed voor het Hart

Chocolade goed voor het hart

Chocolade is officieel goed voor het hart. Wie ruim chocolade eet, vermindert het risico op hartziektes met een derde, meldt het British Medical Journal maandag.De onderzoeksresultaten bevestigen eerdere studies naar de gezondheidseffecten van chocola voor het hart.

De gezonde eigenschappen van chocola, worden toegeschreven de antioxidant-werking en de ontstekingsremmende eigenschappen van de cacao. Zo zou chocolade de bloeddruk helpen verlagen en gezondheidswinst kunnen opleveren bij diabetes.

Dokter Oscar Franco en zijn collega’s van de universiteit van Cambridge hebben eerdere onderzoeken naast elkaar gelegd om de effecten van chocolade op hartaanvallen, beroertes en andere hart- en vaataandoeningen goed te bekijken. Zij analyseerden de data van zeven studies, waaraan in totaal ruim honderdduizend mensen met en zonder hartaandoeningen deelnamen. Van ieder onderzoek vergeleken zij de groep met de grootste chocoladeconsumptie met de groep die de minste chocolade at.

Uit vijf van de onderzoeken kwam een duidelijke relatie tussen hogere chocoladeconsumptie en een verlaagd risico op hart- en vaataandoeningen.

De wetenschappers ontdekten dat “de hoogste chocoladeconsumptie leidde tot 37 procent minder kans op hart- en vaataandoeningen en 29 procent minder risico op beroertes, vergeleken met de respondenten die weinig chocolade aten”. Er werd geen significante afname gevonden in het risico op hartstilstand.De studies maakten geen onderscheid in pure of melkchocolade en omvatte ook de populaire chocoladerepen, chocolademelk, chocoladekoekjes en -mousse.

Toch plaatsen de wetenschappers een kanttekening bij hun onderzoek. Hoewel de gezondheidsbevorderende effecten van chocola dus wel degelijk aanwezig zijn, is het niet de bedoeling nu de hele dag snoeprepen naar binnen te werken. Omdat dat soort snacks zeer calorierijk zijn, kan overconsumptie juist tegenovergesteld werken en de risico’s op overgewicht, diabetes en hartziektes vergroten.Verder onderzoek is dus noodzakelijk om de gezondheidswinst van de chocolade te behouden, maar het vet- en suikergehalte te verlagen.

De Wereldgezondheidsorganisatie voorspelt dat in 2030 bijna 23,6 miljoen mensen zullen overlijden aan hart- en vaataandoeningen. Een gezonde levensstijl met gevarieerde voeding en voldoende beweging is de beste manier om de risico’s te beperken.

Sunrider heeft een aantal producten in zijn assortiment die cacao bevatten. Dat zijn de Sunbars, en de Vitashake. Daarin zit cacao verwerkt zonder suiker en zelfs ook met heel weinig vet. Hierdoor kun je dus optimaal profiteren van de positieve effecten van de cacao. Naast deze prestatieverhogende stof, bevat cacao ook veel flavoniden die beschadigingen aan cellen door vrije radicalen, tegengaan.

Vitashake is natuurlijk veel meer dan alleen cacao, het is een maaltijd in geconcentreerde vorm. Het is zelfs een heel uitgebreide maaltijd omdat er heel veel verschillende planten en kruiden in zitten die ideale voeding vormen voor de cellen die daardoor beter kunnen presteren en en de optimale combinatie van bouwstoffen krijgen om perfecte nieuwe cellen te maken.

Sunbar cacao, is een reep met veel verschillende soorten vezels die zorgt voor een betere darmwerking, je een vol geven waardoor je minder zin in eten hebt, en de vezels worden door de enzymen in de darmen omgevormd tot bouwstof voor het immuunsysteem. Sunbar bevat daarnaast ook de NuPlus kruiden die net als de Vitashake, de cel voeden en van brandstof voorzien.

Met deze kennis lijkt een Sunbar die ideale snack tussendoor of bij koffie of thee.

Heel veel producten van Sunrider bevat de flavoniden. De combinatie die de meeste flavonieden bevat is Vitafruit, een combinatie van fruit en kruiden met zeer geconcentreerde hoeveelheden flavoniden. Dit onderzoek toont opnieuw aan dat deze flavoniden een heel belangrijke rol spelen in het in stand houden en verbeteren van de gezondheid. Vitafruit is makkelijk te gebruiken als drank, door yoghurt, in muesli, et cetera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *