Chocolade net zo goed als Sporten

Pure chocolade is net zo gezond als sporten,

dat stond er vandaag in de krant. Dit lijkt een conclusie te zijn van onderzoek dat gedaan is aan de Wayne State Univerisity in Detroit. Het onderzoek is echter alleen nog gedaan bij muizen nog niet bij mensen.

Uit het onderzoek blijkt dat een sportprestatie tot 50% kan verbeteren als je het bewegen combineert met het eten van chocolade. We hebben het dan wel over bittere chocolade en niet over melk chocolade, dat is eigenlijk iets heel anders, omdat daar veel minder cacao in zit. Het is de cacao die de goede werkzame stoffen levert. De onderzoekers kijken nu of chocolade gebruikt kan worden als basis voor een behandeling van spierpijnen overbelasting.

Het gaat om een stof die heet epicatechine, die aanwezig is er in de cacao. Deze stof zorgt voor spier groeien, op dezelfde manier als belasting door middel van sport dat zou doen. Deze stof zorgt ook voor de productie van meer energie voor de lichaamscellen. Dit betekent dat je meer kunt presteren.

Er is natuurlijk wel een aantekening bij te maken, het is dat zo chocolade ook veel suiker bevat wat weer niet echt goed voor je is. Daarom hebben we het ook over bittere chocolade,die meer cacao  en minder suiker bevat,  wat beter  is en meer werkzame stof bevat. Daarom geldt de uitslag van het onderzoek niet voor melkchocolade.

Sunrider heeft een aantal producten in zijn assortiment die cacao bevatten. Dat zijn de Sunbars, en de Vitashake. Daarin zitten cacao verwerkt zonder suiker en zelfs ook met heel weinig vet. Hierdoor kun je dus optimaal profiteren van de positieve effecten van de cacao. Naast deze prestatieverhogende stof, bevat cacao ook veel flavoniden die beschadigingen aan cellen door vrije radicalen, tegengaan.

Vitashake is natuurlijk veel meer dan alleen cacao, het is een maaltijd in geconcentreerde vorm. Het is zelfs een heel uitgebreide maaltijd omdat er heel veel verschillende planten en kruiden in zitten die ideale voeding vormen voor de cellen die daardoor beter kunnen presteren en de optimale combinatie van bouwstoffen krijgen om perfecte nieuwe cellen te maken.

Sunbar cacao,het andere sunrider product,  is een reep met veel verschillende soorten vezels die zorgt voor een betere darmwerking, een volgen vol geven waardoor je minder zin in eten hebt, en de vezels worden door de enzymen in de darmen omgevormd tot bouwstof voor het immuunsysteem. Sunbar bevat daarnaast ook de NuPlus kruiden die net als de Vitashake de cel voeden en van brandstof voorzien.

Met deze kennis lijkt een Sunbar die ideale snack tussendoor of bij koffie of thee niet alleen lekker maar ook super gezond. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *