Vezels helpen beschermen tegen Borstkanker

Vezels verminderen kanker risico.

Dit artikel gaat eigenlijk vooral over vrouwen. Onderzoek heeft aangetoond dat vezels in de voeding de kans op borstkanker significant verminderen. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Na het bestuderen van de gegevens van 10 grote onderzoeken, vonden de onderzoekers dat er een duidelijke verbinding was de stoel veelheid vezels in de voeding en het risico borstkanker.

De vezels worden in de darmen door de enzymen in de darmen, afgebroken en omgezet in bouwstoffen voor het immuunsysteem. Zo temeer vezels je de eet zo veel te meer’s het immuunsysteem versterkt wordt.

Uit de gegevens kwam naar voren dat de vrouwen die het meeste vezels in een voeding hadden, 11% minder kans hadden om borstkanker te ontwikkelen van de vrouwen die minder vezels aten. Je hebt zo’n 30 à 35 gramvezels per dag nodig.

Hoe kom je aan deze hoeveelheid vezels? Wanneer 2000 cal per dag eet, raken in het volgende doen om te zorgen dat je minimaal 30 gramvezels binnen krijgt:

neem een kopje havervlokken met rozijnen als ontbijt,

eten onsje amandelen tussendoor,

en bij het avondeten neem je en redelijk grote aardappel die je stoomt in de oven met de schil erom,

tezamen met een kop zwarte bonen en een kop gekookte spinazie.

Daarnaast kunnen denken aan volkoren rijst, volkorenbrood en veel groentes, die allemaal vezels bevatten.

Dit levert in totaal ruim 30 gramvezels op.

Wanneer je  tussendoor de Sunbar van Sunrider eet, en krijgen daarmee zo’n 10 gramvezels binnen en daarnaast voeding voor cellen en organen.

Een andere vezelcombinatie is  van Sunrider. Dit is een combinatie van vezels een capsule vorm die je neemt bij de maaltijd.

Ook de Vitashake van Sunrider, wat een combinatie is die je meer energie geeft omdat hier cellen voedt, bevat vezels die de darmflora voeden, en die door de darm enzymen omgezet worden in bouwstof voor het immuunsysteem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *