Ei helpt tegen energie-dip


De Universiteit  van Cambridge heeft onderzoek gedaan naar welke stoffen je moe maken en welke je wakker houden. Daaruit blijkt dat eiwitten helpen tegen een vermoeidheidsdip.
Het witte deel van de eiwitten uit eieren houden je wakker en alert. Ze geven een betere energieboost dan koolhydraten uit chocola, koekjes en snoep.
Uit het onderzoek blijkt dat  eiwitten uit eieren  hersencellen  activeren.
Volgens de onderzoekers hebben vervolgens gekeken naar  voedingsstoffen die de hersencellen beïnvloeden die ons wakker houden.
De eiwitten activeren de hersencellen en daardoor komt er orexine vrij, een hormoon dat je oppept en ervoor zorgt dat je meer calorieën verbrandt. Dus niet alleen blijf je wakker, heb je een betere kwaliteit ‘brandstof’voor je cellen, je valt er ook nog eens door af!
Suiker blokkeert juist het vrijkomen van orexine, waar door de activatie niet optreedt. Daarbij verminder suiker het gebruik van vetten uit het eigen lichaam, en zorgt ervoor dat er suiker juist omgezet wordt in lichaamsvet. Dus je wordt er dikker en ‘slomer’ van.
Wanneer je dus  kunt kiezen tussen jam of ei op brood, kun je dus het beste voor die laatste kiezen. Er zitten misschien net zoveel calorieën in, maar het eiwit zorgt ervoor dat je lichaam meer calorieën verbrandt.”, aldus onderzoeker dr. Denis Burdakov

De combinatie van eiwitten en koolhydraten kan zorgen voor een stabieler energie niveau.  De snel opgenomen suikers zorgen eerder voor een ontregeling en daarmee een belasting van het lichaam en dus voor eerdere vermoeidheid.
Sunrider heeft Nuplus en Vitashake, deze combinaties bestaan uit planten met die zo zijn samen gesteld dat ze de ideale voeding vormen voor de cellen en de belangrijkste organen.
Wanneer je Nuplus of Vitashake in een soyamelk, rijstmelk, gewone melk , vruchtensap of water doet heb je een ideale snelle supergezonde maaltijd of tussendoor waar je energie mee op peil blijft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *