Appels beschermen tegen E-coli/EHEC Bacterie

Koreaanse onderzoekers hebben een molecuul ontdekt, genaamd floretine, die het vormen van biofilms door de schadelijke bacterie Escherichia coli O157:H7 tegengaat. Floretine komt van nature  voor in appels voor.

Het stofje liet een verlaging zien van ontstekingen aan de dikke darm. Ook  bewerkstelligde de stof  gewichtsverlies in ratten.Het tijdschrift  ‘ Infection and Immunology’  publiceerde (pdf) dat deze week( dec 2011). Er was tot nu toe nog geen remedie gevonden tegen de biofilms van E. coli O157:H7. Een biofilm is een laagje micro-organismen dat in zelf geproduceerd slijm aan een oppervlak hecht. Hierdoor wordt de opname van voedsel bemoeilijkt en gebruiken  de bacterien het voedsel in de darm om zichzelf te voeden.E. coli O157:H7 is een EHEC bacterie die zowel voor zowel ratten als mensen schadelijk is. Bij opname in de darm kan de door de bacterie uitgescheiden gifstof bloedingen en infecties veroorzaken.

De onderzoekers testten verschillende moleculen tegen de betreffende bacterie op zowel niet-levende oppervlakken als op menselijke dikkedarmcellen. Floretine, een molecuul uit de klasse van flavonoïden, bleek niet alleen effectief tegen de biofilms van E. coli O157:H7, maar daarnaast deed het stofje niks tegen een niet-schadelijke en zelfs gezonde variant van E. coli, de K12.  Dubbel voordeel, en de wetenschappers denken dat appels daarom wellicht een preventieve werking kunnen hebben tegen infecties met E. coli O157:H7. Het floretine molecuul deed het zelfs beter dan de conventionele medicijnen tegen deze kwaal, 5-aminosalicylzuur.

Uit eerder onderzoek blijkt ook dat vormen van de E-coli bacterie, zich kunnen ontwikkelen tot een goede of slechte variant. Dit is afhankelijk van de op dat moment in de darm aanwezige inhoud.Dat betekent dat voeding mede kan bepalen of je  wel of niet ziek wordt van de E-coli  bacterie.

Sunrider heeft verschillende producten met appel en veel producten bevatten flavonoïden die hier zo belangrijk gebleken zijn. Er is Nuplus appel en Nuplus Appelkaneel. Ook Vitafruit en andere Nuplus variaties bevatten flavonoïden.

De darm enzymen aanvullende combinatie Vitadphilus bevat ook appel als bescherming tegen maagzuur zodat de enzymen daadwerkelijk in de darm terecht komen en niet dood gaan in het maagzuur. Zo gezien heeft deze combinatie een dubbele werking, aanvulling  van de darmenzymvoorraad en bescherming tegen gevaarlijke Ecoli bacterien.

Ook Fortune Delight enCalli bevatten flavonoïden die het immuunsysteem  versterken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *