Weinig Caloriën Eten houdt de Hersenen Jong

Teveel eten leidt tot een verandering van de hersenen, dat hebben Italiaanse onderzoekers ontdekt. Weinig tot te weinig eten lijkt de hersenen juist jong te houden. Het CREB1 molecule’s speelt hier een belangrijke rol in. Dit molecule wordt geactiveerd in de hersenen wanneer deze weinig voedsel krijgen. Wanneer de hersenen maar 70% van het normale hoeveelheid voedsel krijgen dan veranderen de vele lichaamsprocessen. Het blijkt een levens verlengend effect hebben.  Het molecule CREB1 Is betrokken bij veroudering en bij het functioneren van de hersenen en het wordt actief wanneer het lichaam te weinig voeding krijgt. Dit molecule zorgt ook voor dat de hersenen beter gaan functioneren, dat het geheugen beter wordt en dat er minder agressie is. Ook zorgt bij muizen voor ervoor dat er geen Alzheimer ontwikkeld wordt.Het omgekeerde is dat overgewicht slecht is voor de hersenen, het vertraagt de hersenen en zorgt voor een snellere veroudering. Ook zorgt het voor het hersenen vatbaar worden voor alle ziektes. Dit alles kon door rol van het CREB1 molecuul.

De medische industrie wil meteen een geneesmiddel voor ontwikkelen, met alle bijwerkingen van dien. Dit is natuurlijk helemaal geen goed idee. Resultaten van het onderzoek laten zien dat weinig eten veel beter voor het lichaam is dan teveel eten. We moeten dus gewoon minder eten. Belangrijk daarbij is wel dat we zo eten dat we wel alle voedingsstoffen binnenkrijgen.Dat betekent dat we dus een brede variatie aan verschillende voedingsstoffen moeten hebben, waarbij vers en plantaardig voedsel het allerbelangrijkste lijkt.

Dit recept is al eeuwenlang de basis voor het denken over gezondheid in de Chinese geneeskunst. Sunrider producten zijn dan ook hierop gebaseerd. Wanneer bijvoorbeeld Nuplus of Vitashake eet, wat een combinatie van 25 kruiden is, met een lage calorische waarde, dan merk je dat je daarom voldaan gevoel van krijgt zonder dat je echt veel gegeten hebt. Omgekeerd wanneer iets als koekjes of snoep eet dan wil je alleen maar meer van hebben, en krijgt uiteindelijk weinig voedingswaarde maar veel calorieën binnen. Het effect is dus ze veel calorieën binnenkrijgt, maar weinig voeding en dus blijft je lichaam verlangen naar meer, namelijk naar de stoffen die het nog steeds niet krijgt

Er hoeft dus geen pil te ontwikkeld te worden om minder te eten, maar het is simpele keuze voor voeding met een hoger voedingswaarde. Voedingswaarde betekent dat er veel verschillende voedingsstoffen inzitten die het lichaam daadwerkelijk voeden. Het is dus vooral een keuze voor ander voedsel.

Wanneer dagelijks Nuplus of Vitashake eet, het liefst een paar keer per dag dan merk je dat je minder behoefte hebt aan allerlei snacks tussendoor. Maar ook wanneer je verschillende soorten fruit en groente op een dag eet, merk je dat je minder behoefte hebt aan snacks.


One Reply to “Weinig Caloriën Eten houdt de Hersenen Jong”

  1. Logisch nadenken houd in dat we de ivolutie niet kunnen tegenhouden, ook deze niet van voedingsgewoontes…tegenwoordig eet men ook omdat men er plezier aan beleeft (sociaal contact en smaak)… gastronomische maaltijden of andere gezonde maaltijden zijn meestal duurder en vergen ook veel tijd om ze te bereiden. En tijd in onze huidige samenleving ?
    Messchien zijn maag en darmen straks wel overbodig, doneren wij net wat nodig is in ons bloed, word alles wat nodig is geregistreerd met controlemetertjes in of aan ons lichaam… Ik besluit: eet en drink gewoon wat nog gezond is, adem in het bos nog wat zuurstof… maar vooral:
    BESEF DAT JE IEDER DAG STERFENDE BENT…dus geniet maar van het leven-en helpt de ander er ook van te genieten…WANT DAT IS NOG HET zinvolle !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *