Zink goed tegen Verkoudheid

Uit nieuw onderzoek blijkt dat het nemen van tabletten of siroop waar zink in zit kan de duur van een verkoudheid verkorten of zelfs voorkomen.

Voor het onderzoek werden vijftien experimenten onder 1360 mensen gedaan. Het is nog niet duidelijk welke hoeveelheid zink het beste werkt.
Volwassen worden zo’n twee tot vier keer per jaar verkouden en kinderen zo’n tien keer. Verkoudheidsvirussen verspreiden zich makkelijk. Niet alleen door hoesten en niezen, maar ook via bijvoorbeeld deurkrukken.
Maar verkoudheid ontstaat niet door de virussen maar doordat het immuunsysteem verzwakt is en de virussen niet kan bestrijden.

Volgens de experts kan zink een oplossing zijn. Zink kan verkoudheid voorkomen en infecties verminderen. Dit komt doordat zink het immuunsysteem versterkt en er zo voor zorgt dat bacillen niet in de neus belanden.
Bacteriën vermenigvuldigen zich niet langer door de zink. De resultaten zijn veelbelovend. Mensen die zink namen bij de eerste symptomen van verkoudheid bleken minder ziek te worden. Ook waren ze sneller weer hersteld.
Welke hoeveelheid het beste werkt en de effecten op lange termijn moeten verder onderzocht worden. Grote hoeveelheden zink kunnen namelijk giftig zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *