Transvetten veroorzaken Agressie, Hart en Vaatziekten en Kanker

Het eten van transvetzuren zorgt ervoor dat mensen agressiever worden en sneller geïrriteerd raken. Transvetzuren zijn vetten die bewerkt zijn zodat ze niet meer vloeibaar zijn bij kamertemperatuur en minder snel bederven. Deze vetten zijn echter extreem slecht voor de gezondheid. Ze worden geassocieerd met hart en vaatziekten, snellere veroudering  en kanker.

Onderzoekers van de Universiteit van Californië  deden onderzoek naar Transvetten en dan met name naar een type onverzadigd vet, dat vooral in margarine en kant-en-klaar voedsel voorkomt. Ze staan bekend als ongezond en zijn geassocieerd met onder andere suikerziekte en hart- en vaatziekten.

De wetenschappers  deden onderzoek naar de de link tussen het eetgedrag van mensen en hun gedrag. Er deden  1000 proefpersonen mee aan het onderzoek.

Ze vonden een directe link tussen agressief gedrag en het eten van transvetten. Ook waren mensen die veel transvetten aten, sneller geïrriteerd, wat natuurlijk een milde vorm van agressie is.

De associatie was zowel bij mannen als vrouwen aanwezig.

De onderzoekers stellen dat niet zeker is of de relatie causaal is.  In ieder geval zijn transvetzuren slecht voor de gezondheid algemeen dus kun je ze maar het beste vermijden.
Naast margarine zitten deze transvetten veelal in kant en klare producten zoals goedkope koekjes, sauzen, kant en klare maaltijden( afhankelijk van de kwaliteit) en veel goedkopere gebakken en gebraden kant en klaar producten.

Het beste is sowieso om het meeste voedsel zelf te bereiden van verse ingredienten.

Qua vetten is kokosvet het allerbeste om in te bakken en braden en ook roomboter is prima. Olijfolie is een prima olie voor over salades, en kan minder goed tegen hoge verhitting.

Het interessante van de dit onderzoek is onder andere dat er een verband is tussen voeding en gedrag en  emoties. Iets wat in het denken en theorie over gezondheid in andere oudere culturen dan de Westerse zoals China en India al heel lang duidelijk is.

Dit verband tussen het eten van transvetten en agressie is hier aangetoond, ook is waarschijnlijk een verband tussen onrust, verminderd concentratie vermogen en het eten van suiker en voeding met chemische kleur en smaakstoffen.

Wil je meer weten over gezondheid, heb je vragen over hoe je gezonder kunt worden, kijk dan op www.life.nl en op www.newlifedevelopment.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *