Huidkanker neemt toe maar is te voorkomen

Meer huidkanker dan verwacht

KWF Kankerbestrijding meldt dat er meer gevallen van huidkanker verwacht worden.
In 2011  lag het aantal gevallen rond de 40.000, in 2020 zullen er jaarlijks 70.000 mensen huidkanker krijgen. Doordat vooral in de laatste decennia van de vorige eeuw zonnen in opkomst was en verbranding niet heel serieus werd genomen, krijgen nu meer mensen de ziekte. In de jaren ’90 groeide het bewustzijn over de gevaren van lang zonnen, maar dat heeft pas veel later echt effect op het aantal diagnoses.
Misvatting:  huidkanker komt door zon of zonnebank
Amerikaanse wetenschappers melden dat huidkanker onder jonge vrouwen in 40 jaar tijd verachtvoudigd is, doordat ze vaak onder de zonnebank liggen. Ook in Nederland loopt het aantal gevallen bij jonge vrouwen op.
Er is constante stijging van de zogenoemde non melanoom huidkanker bij vrouwen van onder de 40 jaar . Jongeren lopen meer risico hebben.


Verbranding door de zon is schadelijk en moet heel serieus genomen worden, echter de oorzaken van huidkanker liggen waarschijnlijk veel meer in de slechte kwaliteit van de voeding, de toegenomen consumptie van chemische kleurstoffen, toevoegingen aan voeding. Deze combinatie van een afnemende vitamines, antioxidanten en vitamines  in de voeding en de toename van schade

 

lijke chemische stoffen en toegenomen stress, zijn waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak voor het voorkomen van kanker.
Uit ander onderzoek bleek al eerder dan 50% van alle kanker voort komt uit levensstijl en voeding. Dat percentage kan rustig verhoogd worden naar 80% wanneer we  de eerder genoemde kwaliteit van de voeding en gebrek aan essentiële stoffen daarin, in ogenschouw nemen.


Gelukkig is ook het KWF verstandig geworden en raadt het KWF zonnen niet af.  Je hebt zonlicht nodig. Zij adviseren dan ook niet om de zonnebank of de zon te mijden. Maar belangrijk is  dat je niet verbrandt.  Luister naar je lichaam, smeer je in en ga niet juist in de zon liggen als die het felst  is. Ook hier in een aantekening  bij te maken. Het blijkt dat  de meeste  zonnebrandcrèmes juist kankerverwekkende stoffen bevatten. Dus als je deze middelen al gebruikt gebruik dan middelen die natuurlijk zijn. Maar geen geleidelijke opbouw van blootstelling aan de zon is een andere manier om te zorgen dat je niet verbrand en dan heb je nauwelijks zonnebrandcrème  nodig.
Verboden

In Nederland is het overigens verboden voor jongeren onder de 18 om naar de zonnestudio te gaan. Eind vorig jaar werd het in de Amerikaanse staat Californië verboden voor kinderen tot 14 jaar om onder de zonnebank te gaan.
Een vreemde maatregel die aangeeft dat men niet verder kijkt dan de oppervlakte en symptoom bestrijdend denkt.
In de Chinese manier van denken over gezondheid zijn darmen, longen en huid met elkaar verbonden. Wanneer de darmen niet goed functioneren en een gebrek hebben aan antioxidanten en veel chemische stoffen moeten verwerken dan ontstaat er
een verzwakking van het deze groep van organen en wordt de kans op darm-  en huid kanker vergroot.
Een overstappen naar meer fruit en groente eten, aan gevuld met supplementen zoals de Sunrider producten vergroten de weerstand, geven het lichaam de mogelijkheid zijn onbalans te corrigeren en verkleinen daarmee het risico op ziektes.
Callithee, Nuplus  verbeteren de afvoer van afvalstoffen en de werking van cellen en daarmee de mogelijkheid van het lichaam het immuunsysteem op peil te houden en zich te beschermen tegen ziektes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *