Stress ondermijnt het immuunsysteem, wat doe je er tegen?

Stress vermindert de werking van het immuunsysteem. 

Langdurige stress verhoogt daardoor het risico op depressie, hart- en infectieziekten en kanker.
Stress is een toestand van voortdurende alertheid of beter een toestand waarin het lichaam voortdurend klaar is om te vluchten of te vechten. Veel energie die het lichaam produceert is nodig om deze toestand in stand te houden. Deze kan dan niet gebruikt worden voor de normale lichaamsfuncties. Ook wordt de opname van voedsel en de afvoer van afvalstoffen in deze toestand verminderd.
Wetenschappers van Carnegie Mellon University hebben een verklaring gevonden voor het feit dat in de stress toestand meer ziektes ontstaan. De onderzoekers ontdekten dat chronische stress het lichaam minder gevoelig maakt voor het regulerende effect van cortisol op onstekingsreacties.
Waarschijnlijk ook mede  als gevolg van het feit dat het lichaam alle energie stopt in het in stand houden van de vlucht -of vecht reactie.
Ontstekingen worden gedeeltelijk gereguleerd door het hormoon cortisol en als deze zijn functie niet kan uitoefenen, kunnen ontstekingen uit de hand lopen.
Verkouden
In een onderzoek werden  276 gezonde volwassenen blootgesteld aan een verkoudheidsvirus. Ze verbleven daarna  vijf dagen in quarantaine, om te zien of ze verkouden werden.
Langdurige stress bleek ervoor te zorgen dat afweercellen niet reageerden op hormonale signalen die normaal de ontsteking binnen de perken houden. Gestreste proefpersonen werden dan ook vaker verkouden.
De Invloed  van stress
Tijdens stress reageert het afweersysteem niet goed op cortisol, waardoor het lichaam ontstekingen produceert die ziektes veroorzaken.
Omdat ontstekingen een rol spelen bij veel aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, astma en auto-immuunziektes, laat dit onderzoek zien dat stress daar ook invloed op heeft.
Het lichaam heeft moet voortdurend de beperkte energie die het heeft verdelen tussen de verschillende functies. Daarbij is er minder energie beschikbaar voor  het immuunsysteem en de bestrijding van afwijkingen die kunnen leiden tot ziektes.
Sunrider producten tegen stress. 
De balans van het lichaam kan natuurlijk hersteld worden voor de te kijken naar de oorzaken van de stress en deze te elimineren. Daarnaast is er voeding die het immuunsysteem kan versterken. Sunrider heeft Alpha20c een kruidencombinatie die direct het immuunsysteem versterkt en daarmee de negatieve effecten van de stress kan compenseren.
Ook Top en Ese, twee combinaties die de hersenen voeden kunnen een rol spelen in het bestrijden van de stress. Ze brengen de hersenen in staat van meditatie, rust met aandacht, waar door men zich beter kan richten op wat er gedaan moet worden.  Ese brengt rust in het hoofd en het lichaam en vermindert stress direct.
Indirect heeft het daarmee in dit geval een gezondheid bevorderend effect. Tot Slot is Nuplus een kruidencombinatie die er voor zorgt dat de cellen veel meer energie kunnen produceren zodat het lichaam meer energie beschikbaar heeft ook in tijden van stress, waardoor het immuunsysteem beter kan blijven functioneren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *