Zware gewichten niet nodig voor grotere/sterkere spieren

Uit onderzoek ( gedaan door nderzoekers van de McMaster University in Canada en ge publiceerd in het vakblad Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism.)blijkt dat spier opbouw net zo goed plaatsvindt door met kleinere gewichten meer herhalingen te maken dan het trainen met grote gewichten en minder herhalingen.
“”

Dat is goed nieuws voor mensen die willen trainen maar denken dat het alleen ze daarvoor bodybuilder moeten worden.
Onzin natuurlijk. Uit ander onderzoek blijkt dat trainen met gewichten zelfs bij hoogbejaarde mensen, hersenverbindingen aanmaakt en de gezondheid sterk verbetert.

Dus met lichte of zware gewichten beide, in beide gevallen levert trainen met gewichten een bijdrage aan je gezondheid en algeheel wel bevinden. Het lichaam voelt veel beter, wanneer je je voelt dat je er de dingen mee kunt doen die je wilt. .Het verbetert de doorbloeding, het afvoeren van afvalstoffen( de spieren zorgen voor een pomp beweging die nodig is om het lymfesysteem te activeren, het herstel proces van de spieren na arbeid steviger spieren.)

Wil je trainen voor zo groot mogelijke spieren dan wordt vaak aangeraden om op 70 tot 80 procent van de maximale kracht met gewichten te trainen.

Het blijkt echter net zo effectief om op 30 procent van de maximale kracht te trainen maar dan wel tot de spieren bij het doen van een oefening zo vermoeid zijn dat je niet meer kunt.

Het voordeel van een minder intensieve workout is dat meer mensen die kunnen doen, want niet het past niet voor iedereen om met zware gewichten aan de slag te gaan. En het blijkt ook dat spieren die opgebouwd worden door een verhoging van het aantal herhalingen met lagere gewichten , dat de spieropbouw langer van kracht blijft.

Normaal gesproken worden zware spieren weer snel afgebroken wanneer men stopt met trainen. Het feit dat spieren langer in tact blijven wanneer je met lichtere gewichten traint is dus een belangrijk voordeel. Spiermassa bepaalt voor een deel de gezondheid en ook de mate van verbranding. Meer spieren zorgen voor een hogere verbranding en voorkomen dus overgewicht. Daarmee is dit niet alleen voor sportfanaten belangrijk maar voor iedereen die gezond wil zijn en blijven.


En….denk aan het Engelse gezegde( klinkt mooier in het Engels) ‘if you don’t use it, you loose it”….

 

Wil je meer weten over gezondheid kijk op www.life.nl

Sunrider producten die je kunnen helpen bij het trainen zijn, naast de basis producten zoals Nuplus en Fortune DelightSportcaps en Vitalite Caps die beide zorgen voor een beter uithoudingsvermogen. Electrosport en Fortune Delight zorgen voor een beter en sneller herstel.

Wil je meer weten over gezondheid kijk dan ook op http://www.life.nl

7 minuten trainen om de dag is alles wat nodig is om een goede conditie, een goede gezondheid, ee goed figuur en de spieren te hebben die je wilt. Of je body builder wilt zijn of gewoon fit en gezond wilt zijn…..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *