Testosteron verlaagd, grotere kans op Diabetes

Mannen met minder testosteron hebben een grotere kans op het ontwikkelen van diabetes type 2. Type 2 diabetes is de vorm die ontstaat gedurende het leven, in de meeste gevallen door levensstijl en voeding., maar zoals nu lijkt ook door een afname van testosteron.

Onderzoek bij muizen aan de University of Edinburgh toonde aan dat de mannetjes dieren met lage testosteronlevels eerder een insulineresistentie ontwikkelden.  Insulineresistentie is het begin stadium van diabetes.
Al eerder werd een verband getoond tussen weinig testosteron en overgewicht, ook dit  is een risicofactor voor diabetes.
Wanneer de functie van testosteron in het vetweefsel werd geremd werden de muizen vaker insuline resistent . Dit stond los van het gewicht van de muizen.
Oudere mannen  hebben een groter risico op diabetes omdat met het ouder worden de hoeveelheid testosteron in het lichaam afneemt.
Testosteron zorgt voor meer activiteit versneld de groei van spieren, beide factoren  zorgen ervoor dat mannen met meer testosteron minder snel aankomen.
Kruiden die het testosteron op peil houden zijn onder andere Maca, en sunrider combinatie Veros.
De Veros kruiden zijn een  speciale voeding voor het mannelijk hormoonsysteem wat daardoor beter gaat functioneren en daardoor  meer testosteron produceert.
Ook de quinary, wat een combinatie van 5 combinaties is die de verschillende orgaansystemen voeden, bevat een combinatie die het hormoonsysteem als geheel voedt. Doordat alle orgaansystemen samen werken en elkaar ondersteunen, zorgt een verbeterd functioneren van het lichaam ook voor een beter op peil blijven van het functioneren van het hormoonsysteem.
Het is geen goed idee om testosteron als supplement te nemen. Wanneer je  stoffen die het lichaam zelf maakt , zoals hormonen inneemt dan is dat een signaal voor het het lichaam deze zelf minder te produceren. Het zelfde effect als met laxeermiddelen, die zorgen voor een luie darm. Het innemen van testosteron geeft een tijdelijk boost, die echter omslaat in een tekort zodra  je ophoudt de supplementen in te nemen.
De betere strategie is voeding te nemen die de natuurlijke functie van het hormoonsysteem versterkt, waardoor het blijft functioneren zoals het deed. Op deze manier ondersteunt voeding de natuurlijke functie van het lichaam in plaats de ondermijning van de natuurlijke functie die ontstaat door de testosteron  in te nemen die het lichaam zelf produceert.
Daarom is een product als Veros ondersteunend voor het hormoonsysteem en niet ondermijnend.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *