Darmen en Ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn  is een ontstekingsziekte van de darmen die  elk een deel van het spijsverteringskanaal van mond tot anus kan beïnvloeden. Het veroorzaakt vooral buikpijn en diarree (die bloederig zijn als ontsteking is op zijn slechtst). Dit syndroom kan ook leiden tot complicaties, zoals artritis, eczeem, vermoeidheid en gebrek aan concentratie.

Er zijn natuurlijke oplossingen voor het voorkomen en omkeren van deze verlammende ziekte.

De ziekte van Crohn  wordt beschouwd als een auto-immuun ziekte waarbij het  immuunsysteem de weefsels van met name de darmen aanvalt. Omgevingsfactoren spelen een grote rol, zoals blijkt uit het voorkomen  van de ziekte in de westerse geïndustrialiseerde landen in vergelijking met andere delen van de wereld.

Het immuunsysteem  bestaat uit twee delen:  aangeboren immuniteit en adaptieve immuniteit. Aangeboren immuniteit biedt onmiddellijke verdediging tegen pathogenen en wordt gekenmerkt door T-cel formatie. Adaptive immuniteit wordt beschouwd als een `aan geleerde immuniteit` en biedt langdurige afweer door vorming van antistoffen. Onderzoekers hebben aangetoond dat  ziekte van Chron een aangeboren immuundeficiëntie is . Chronische ontsteking door deze ziekte wordt veroorzaakt door dat het lichaam het ene deel van het  immuunsysteem overactiveert en zo probeert te compenseren voor de verminderde functie van het aangeboren immuunsysteem.

De ziekte van Crohn lijkt te worden geassocieerd met anti-gist antilichamen. Een  onderdeel van de  celwand  van het gist organisme lokt deze reactie uit . Het lichaam van mensen  met Crohn `s  heeft  lagere niveaus van lectine-bindende eiwitten die zich binden aan het gist  en die zo deze stof uit   uit het lichaam te helpen te verdrijven. Als gevolg van de verlaagde lectine niveaus en de ontoereikende aangeboren immuunsysteem, ontwikkelen mensen met Crohn `s vaak van gist antilichamen. Deze overproductie van anti-gist lichamen)cellen’ leidt tot een ontstekingsreactie die de darmwand beschadigt.

Mensen met Crohn `de ziekte moeten  alle gist producten vermijden. De meest voorkomende voedselallergenen zijn  onder andere gluten bevattende granen zoals tarwe, gerst, rogge, haver, kamut, en spelt. Soja-producten, worden verschillende noten (zoals pinda’s), eieren, en zware eiwitten vaak niet goed verdragen. Sommige mensen kunnen ook niet tegen  nachtschade groenten zoals aubergine, tomaten, en aardappelen.

 Een anti-inflammatoire voeding en leefstijl zijn van cruciaal belang voor het volledig herstel van deze aandoening. Anti-inflammatoire voedingsmiddelen helpen voor het moduleren van het immuunsysteem.Het belangrijkste is om volledig  door de mens veroorzaakte voedsel, suikers en voedsel allergenen te vermijden. De lange keten omega 3-vetzuren EPA en DHA krachtig de-helpen met het herstel van natuurlijke evenwicht in de lipide wand (vet)van de celmembraan.

Goede  anti-inflammatoire voedingsmiddelen zijn  kokosnoten, bessen, en niet-gedenatureerd, wei-eiwit uit gras gevoede koeien en geiten. Dit eiwit bevat L-glutamine en verbetert de cellulaire glutathion opslag die zowel noodzakelijk voor de wederopbouw van de darm het immuunsysteem van het lichaam. Anti-inflammatoire kruiden zoals kurkuma, gember, Boswellia, kaneel, rozemarijn, oregano zijn ondersteunend.

Dysbiose, een onbalans van goede en slechte bacteriën in de darm  komt voor bij alle  personen met auto-immuun ziekte. Natuurlijk gefermenteerde voedingsmiddelen zoals rode kool zuurkool, kimchi, en kokos kefir zijn fenomenaal voedingsmiddelen voor het herstel van gezonde darmbacteriën. Bovendien moet een hoge kwaliteit probiotica supplement met  micro-organismen regelmatig worden geconsumeerd.

Sunrider heeft bijzonder goede probiotica waar de darmezymen beschermd worden door appel en zo ongeschonden in de darmen terecht komen waar de ze darmflora verbeteren en het evenwicht tussen goede en slechte bacteriën verbeteren.  VItadophilus, heet dit product( 3 zakjes of meer per dag is aan bevolen),  en is essentieel voor mensen met Crohns.

Een evenwichtige immuunr reactie in het lichaam hangt ook af van gezonde vitamine D-spiegel. Vitamine D helpt het lichaam te onderscheiden  tussen  zelf  gemaakte en eiwitten van buiten het lichaam. HIerdoor verminderen de ontsteking en auto-immuun reacties. Gezonde vitamine D-spiegel stimuleren ook de natuurlijk ‘Killer-cellen’ en macrofagen de  antagonistische microben en andere ziekteverwekkers te vernietigen. Gezonde vitamine D3 niveaus moeten worden tussen 60-100 ng / ml. Zorg ervoor dat u te laten testen en aan te vullen indien nodig.

Hiernaast zijn andere aanbevolen sunrider producten, quinary ( 5 combinaties voor de grote orgaanystemen) met extra Conco( versterkt  ‘metaal’ element , waar darmen onderdeel van zijn) . Daarnaast Vitashake, een celvoedende combinatie met vezels die de darmenzymen voeden en Fortune Delight wat de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam versterkt.

Wilt u meer weten over de Sunrider producten, of heeft u vragen over gezondheid,

Kijk op http://www.life.nl

Of http://www.newlifedevelopment.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *