Knoflook is effectiever dan Antibiotica tegen Voedselvergiftiging

Veel bacteriën die met name darmproblemen, zoals voedsel vergiftiging maar ook dysenterie en minder ernstige darmproblemen veroorzaken zijn beschermd door een slijmlaag waardoor ze vrijwel niet door antibiotica gedood kunnen worden. Nu is het gebruik van antibiotica bij darmproblemen sowieso geen goed idee. Antibiotica dood veel bacteriën maar voor de goede darm bacteriën waardoor de darmen in slechtere conditie zijn dan voor de behandeling met antibiotica.
Nu blijkt een voedingsstof in knoflook lijkt 100 keer effectiever in de strijd tegen de darmbacterie Campylobacter dan twee populaire antibiotica. Eerder onderzoek liet al zien dat knoflook ook andere bacteriën die voedselinfecties veroorzaken, zoals Listeria en E.Coli, kunnen bestrijden.

De Campylobacter is een van de belangrijkste oorzaken van voedselinfecties.Voedsel vergiftigingssymptomen zijn diarree, kramp, buikpijn en koorts. Besmetting vindt vooral plaats door rauw voedsel., met name vlees en vis, dierlijk voedsel.Dit is de uitkomst van een onderzoek  van de Washington State University.

De stof in knoflook die verantwoordelijk is voor de effectiviteit van knoflook als bacteriedoder  is, diallyl sulfide. Deze stof zorgt er voor dat knoflook vrijwel alle  bacteriën die voedselinfecties veroorzaken, zoals Listeria en E.Coli, kan bestrijden. Diallyl sulfide en zijn eigenschappen om een bacterie te doden.

Wanneer een bacterie beschermd is door een slijmlaag (biofilm) is  de bacterie duizend keer meer resistent voor antibiotica. Diallyl sulfide ging echter gemakkelijk door de slijmlaag heen en doodde de bacterie. Deze stof in knoflook laat zien dat we bacteriën in onze omgeving en in het eten kunnen verminderen met natuurlijke producten. Dit is in eerste stap in het ontwikkelen van nieuwe strategieën.

Er wordt onderzocht in hoeverre deze voedingsstof van pas komen om de aanwezigheid van de Campylobacter in de voedsel verwerkende industrie te verminderen.

Het is natuurlijk veel beter natuurlijke producten te gebruiken om de weerstand van het lichaam te versterken dan medicijnen. Maar dit voorbeeld laat ook zien dat er altijd natuurlijke middelen zijn die bestaande ziektes of zwaktes van het lichaam kunnen voorkomen en oplossen. Ondanks het feit dat het  eten van knoflook darm problemen niet helemaal kan voorkomen helpt het zeker om de ernst van de aan doening te verminderen en de weerstand van het  te versterken.

Overigens met de naderende zomer en het probleem van voedsel vergiftiging is het goed te weten dan Sunrider en product heeft dat alle voedsel veilig schoon maakt.http://www.life.nl/producten/sunsmile-producten-voor-natuurlijke-schoonmaak/fruit-en-groente-spoeling Het product is gemaakt van maïs en kokos. Het dood alle bacteriën en insecten  en maakt voedsel veilig en schoon en verwijdert ook waslaagjes en bestrijdingsmiddelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *