Kleur in Planten Maakt Gezonder

Meer kleur in je eten geeft je een bijzondere gezondheid
 
Uit onderzoek  blijkt dat de kleuren van planten ontstaan door fytonutrienten, stoffen in de planten die belangrijke voedings- en antioxidant stoffen blijken te zijn die essentieel zijn voor onze gezondheid. Ze versterken het immuunsysteem voorkomen ziektes en verbeteren de algehele gezondheid.
De verschillende kleuren van de verschillende planten, worden gevormd door verschillende stoffen en hebben allemaal een net wat andere functie in het lichaam. In de Chinese manier van denken over gezondheid was al heel lang bekend dat bepaalde kleuren bepaalde organen voeden. Wit versterkt de longen, blauw de nieren, rood het hart, geel/ oranje de milt en groen de lever.
Nu blijkt dus dat de fytonutrienten in planten die deze kleuren veroorzaken daadwerkelijk deze effecten hebben en zelfs meer dan dat.
Dus een maaltijd met veel kleur voedt veel verschillende onderdelen van het lichaam en versterkt daarmee de onderlingen balans van de organen en daarmee die van het lichaam. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het eten van een grote variatie aan groente en fruit, de gezondheid verbetert en zowel de fysieke als geestelijke gezondheid ondersteunt en verbetert.
De kracht van kleur.
De kleuren in voeding blijken zo’n 25000 bioactieve stoffen te bevatten die vrijwel allemaal een versterkend effect op de gezondheid hebben. Fyto(plant) chemische stoffen zorgen in de plant voor een bescherming van die plant tegen ultraviolette straling en ziektes. Diezelfde stoffen helpen onze gezondheid ook.
Hoewel het eten van een paar aardbeien of klein stukje broccoli niet genoeg is om daadwerkelijk een verschil uit te maken, is het wel zo dat het regelmatig eten van een brede variatie aan gekleurde groente en fruit een krachtig effect heeft op de gezondheid en op een langere termijn de gezondheid naar een hoger peil brengt.
De jager/ verzamelaar van vroeger at honderden verschillende planten in tegenstelling tot ons dieet van vandaag waarin we vaak hetzelfde eten en zeker uit kant en klaar voedsel zijn deze stoffen verwijderd.
Neem een eenvoudig voorbeeld, appels of eigenlijk elke groente of fruit. Van elk soort fruit en groente zijn vele variaties bekend terwijl wij er hooguit 1 of 2 van gebruiken in ons eten.
Om je gezondheid op peil te houden is variatie van groot belang.
Geniet van de kleur. 
Laat je leiden door waar je trek in hebt, je  lichaam geeft vaak wel aan wat het het meeste nodig heeft. Koop zoveel mogelijk vers fruit en groente het liefste biologisch dat bevat de meeste voedingsstoffen.
Rood/Paars
Rode groente en fruit zitten vol met anthocyanen, dit zijn krachtige antioxidanten  die beschermen tegen het verouderen van cellen, Alzheimer, en hartproblemen. Voorbeelden zijn, rode wijn, aardbeien, tomaten, rode appels, pruimen, bessen, rode druiven, blauwe bessen, aubergine en bieten.
De rode kleur van tomaten, komt door lycopeen een krachtige antioxidant die de prostaat verbetert en prostaat problemen helpt voorkomen.
Groen
Groene groente en fruit beschermen het lichaam tegen kanker doordat ze giftige stoffen in het lichaam neutraliseren.  Boerenkool, spruiten, kool,  en broccoli zijn een paar bekende voorbeelden van groene groenten. Boerenkool, heeft de hoogste  concentratie aan groene antioxidant stoffen  van alle planten. De groene kleur is voedend en ondersteunend voor de lever. De lever is het belangrijkste orgaan voor ontgifting.
Wit/ Groen
De actieve component is allicine wat voorkomt in knoflook en uien, het is een krachtige anti tumor stof. Peren, andijvie, selderij, witlof en witte wijn bevatten de flavoniden antioxidanten quercitine en kamferol. Wit is kleur die ondersteunend is voor longen en ademhalingssysteem.
Geel/groen
Planten met deze kleuren bevatten Cartonoiden zoals luteine en zeaxanthin die oa de ogen beschermen. Beide stoffen beschermen tegen cataract en aftakeling van de ogen. Luteïne  beschermt het lichaam tegen aderverkalking.  Groentes in deze groep zijn, spinazie, meloen, mais, en avocado.
Avocado bevat heel goede en gezonde vetten, die van belang zijn voor het maken cellen, celwanden en het gezond houden van de aderen.
Oranje
Oranje groente en fruit  bevat beta caroteen, dat zorgt voor een herstel van beschadigd DNA in de cellen en bescherming biedt tegen kanker.  Goede bronnen van betacaroteen zijn wortels, abrikozen, mangos, en zoete aardappelen.
Oranje en geel zijn kleuren die het spijsverteringssysteem versterken met name de milt en alvleesklier.
Oranje/ Geel
Oranje en gele planten bevatten stoffen die hart problemen voorkomen door een stof, cryptothanxin. Bovendien bevatten  deze planten veel vitamine C wat bijzonder belangrijke stof en ook antioxidant is, waar de meeste mensen een tekort aan hebben.  De schil van oranje groente en fruit bevat een soort van vet waarvan is aangetoond dat het kankercellen doodt en opruimt. Oranje vruchten zijn manderijnen, perziken, papayas, sinasappels en ananas.
Blauw
Blauwe en Paarse vruchten en planten bevatten anthocyanins als antioxidant. Bovendien versterkt deze kleur de nieren en het circulatie systeem.
Blauwe bessen, zwarte bessen, aubergine, blauwe druiven vallen in deze categorie.
Sunrider, 
Van alle sunrider producten zul je zeggen dat ze door hun bewerking deze eigenschappen kwijt zouden zijn. Niets is minder waar. Eén van de bijzondere eigenschappen van de sunrider producten is dat ze bewerking zo gebeurt dat alle levende stoffen, zoals ook deze antioxidanten, intact blijven. Door het drogen worden ze tijdelijk ‘stil gezet’ maar zodra ze weer in aanraking komen met speeksel of vocht komen ze weer tot leven.
Nuplus bevat 5 verschillende soorten bonen, met verschillende kleuren waarvan in het Chinese 5 elementen denken, bekend is dat ze de 5 organen in het lichaam ondersteunen ,zoals in het begin van dit artikel genoemd.
Daarmee voeden Nuplus en Vitashake niet alleen de cellen maar ook deze belangrijke organen. Daarnaast bevatten de toegevoegde fruitsoorten een extra antioxidanten. Er is Nuplus met bessen, appel, banaan en cacao.
De verschillende soorten Fortune Delight bevat natuurlijk ook verschillende soorten fruit met de verschillende kleuren en dus ook met de verschillende antioxidanten. Citroen, framboos, bessen.
De Quinary bevat meer dan 60 verschillende planten, met elke hun eigen antioxidant combinatie.
De gemakkelijkste, meest zekere manier om dagelijks een brede combinatie aan verschillende planten binnen te krijgen is Sunrider producten eten. Nuplus en Fortune Delight alleen al zijn samen goed voor ongeveer 40 verschillende planten, voeg daar de Quinary aan toe en je hebt er 100. Dat kan je met het eten alleen fruit en groente natuurlijk nooit bereiken. Dit is dan ook de functie van het gebruik van Sunrider producten.
Er is geen enkel ander supplement  op de markt dat een zo brede variatie aan planten biedt die zo zijn samen gesteld dat ze elkaar in werking ondersteunen en zo zijn gekozen dat ze alle onderdelen van het lichaam verzorgen met bouwstoffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *