Suiker Maakt Dom

Suiker maakt Dom

Amerikaanse onderzoekers,  tonen aan dat te veel suiker eten kan het denkvermogen aantast.Uit een onderzoek gepubliceerd in mei 2012 blijk dat  dat ratten slechter konden onthouden na een langdurig dieet van fructusesiroop.De ratten kregen werd geleerd de weg te vinden in een doolhof. Daarna kregen de een groep ratten fructose stroom eten en de andere groep niet.Na verloop van tijd bleek dat de groep die fructose stroop gegeten had, meer moeite had om de geleerde weg in het doolhof te onthouden. Het onderzoek werd gedaan aan de  University of California Los Angeles (UCLA).Het leervermogen en kan geheugenverlies veroorzaken wordt verstoord door te veel fructose, is de conclusie van  de onderzoekers. Het onderzoek is gepubliceerd  in de Journal of Physiology.

Ook blijkt dat wanneer omega 3-vetzuur wordt toegevoegd  aan dat dit het negatieve effect op het   geheugen  kan doen afnemen. Omega 3 vetzuren versterken en voeden de hersenen.

Uit weer een ander onderzoek blijkt dat ook het verlangen naar suiker zijn oorzaak vindt in de hersenen.Er is meer dan alleen wilskracht voor nodig, voor sommigen mensen om zoete koekjes of snoep te weerstaan. En dat heeft er voor  sommigen mee te maken hoe  hun hersenen in elkaar zitten.Een dalend glucose niveau  leidt tot verlies van zelfcontrole in het brein volgens een onderzoek van de Yale University. Delen van het brein hunkeren naar calorierijk voedsel en het is moeilijk om daar niet aan toe te geven. Bij mensen met overgewicht is dit effect waarschijnlijk groter.Het deel van het brein dat je impulsen beheerst werkt bij hen minder goed, zodat ze bij de kleinste glucosedaling willen eten en vooral verlangen naar suiker.

De hersenen hebben voortdurend voedsel nodig en de gemakkelijkste bron zijn koolhydraten. Koolhydraten worden omgezet in  Glucose  en koolhydraten kan gezond en ongezond voedsel zijn. Daar ligt ook meteen de oplossing. Een andere keuze voor gezonder koolhydraten kan het effect op gewicht en gezondheid naar de positieve kant doen omkeren.

 Als je op een gezonde manier je glucose niveau op peil houdt, is het waarschijnlijk makkelijker om slank te blijven.De hersenen hebben hun voeding nodig maar die wordt net zo goed zo niet veel beter geleverd door gezonde keuzes  van bijvoorbeeld vers fruit, groenten, volkoren rijst, pasta en brood, noten en bonen. Dingen die je beter kunt laten staan zijn wit brood, witte suiker, koekjes, taart, chips, frisdrank en ijs.

Wanneer de bloedsuikerspiegel gemanipuleerd werd  van proefpersonen door ze glucose toe te  dienen waarbij ze tegelijkertijd naar plaatjes van etenswaren met veel calorieën keken  er een afname plaats vindt dan de behoefte aan suiker, maar omgekeerd, zodra de glucose spiegel daalde dan lieten hersenscans zien dat er delen in de hersenen zijn die de behoefte aan eten opwekken. Het   gedeelte de impulsen beheerst,  werkt  minder goed bij mensen met overgewicht. Vooral bij mensen met overgewicht die naar calorierijk voedsel keken was dit effect opvallend.Waarschijnlijk kunnen zij minder goed de impuls tot eten afremmen.

De manier om hiermee om te gaan is dus niet zozeer om de impuls te onderdrukken als wel om een keuze   te maken voor gezonder voedsel.Waarschijnlijk is het zo dat de minder schommelende bloedsuiker spiegel( die grotere positieve en negatieve uitslagen laat zien bij junkfood dan bij gezonde koolhydraten)  op den duur het gemakkelijker maakt om steeds meer en vaker gezonder keuzes te maken wanneer men eenmaal begint met gezond voedsel.

 Sunrider voeding kan hier een belangrijke rol spelen. Er zijn veel producten die helpen dit probleem op te lossen.                                                                                                            Het eerste product is Nuplus, het levert een brede variatie aan voedingsstoffen en zowel enkelvoudige als meervoudige suikers, zowel koolhydraten als eiwitten. Door deze samenstelling is bevredigd het snel en balanceert het de bloedsuiker spiegel. Meer balans in het lichaam komt ook door het feit dat Nuplus voeding bevat voor de 5 belangrijkste organen, hart, milt, longen, lever, en alvleesklier.

 Het tweede product dat het zoet probleem kan oplossen is Sunny dew. Het is een combinatie van 2 kruiden die samen 30 maal zoeter zijn dan suiker en toch bloedsuikerspiegel in balans brengen doordat ze de alvleesklier  voeden. Het bevredigd de behoefte aan zoet maar geeft geen calorieën in het lichaam en is gezond.

 Het derde product is Vitataste een kruidencombinatie die ook de alvleesklier voedt, maar vooral tot effect heeft dat het het lichaam heel snel in balans brengt. Het zorgt er voor dat je zoete trek gedeeltelijk of zelfs geheel verdwijnt. Daardoor wordt de keuze voor andere soorten koolhydraten veel gemakkelijker.  Zoete dingen smaken gewoon niet goed meer met behulp  van Vitataste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *