Biotomaten zijn Gezonder

Alhoewel de traditionele land en tuinbouw die vooral op winst gericht is, probeert aan te tonen dat biologische landbouw niet beter is dan de traditionele landbouw, komen er steeds meer onderzoeken die aantonen dat biologische land en tuinbouw wel degelijk producten aflevert die beter zijn voor onze gezondheid. 

Zo blijkt uit een recent onderzoek dat de Bio-tomaat gezonder dan niet-biologische variant.Het onderzoeksteam van de universiteit van Barcelona ontdekte dat biologisch geteelde tomaten meer antioxidanten bevatten. Een  analyse van  de scheikundige structuur van de tomatensoort ‘Daniela’  toonde aan dat in alle tomaten 34  verschillende stoffen  zaten die een gunstig effect kunnen hebben op de gezondheid.Biologische tomaten bleken meer polyfenolen te bevatten dan niet-biologisch gekweekte tomaten. Polyfenolen zijn antioxidanten die planten tegen ziektes beschermen en ook gezond zijn voor mensen.Het verschil ontstaat waarschijnlijk door de mest die gebruikt wordt in de biologische teelt.In de biologische landbouw wordt geen mest met stikstof gebruikt. Hierop reageren planten door hun eigen verdedigingsmechanismen te activeren, waardoor het niveau aan antioxidanten in de plant toeneemt.  Ook uit andere onderzoeken blijkt dat wanneer geen pesticiden gebruikt worden, de plant zijn eigen beschermingsmechanismen ontwikkelt.

Deze beschermingsmechanismen bestaan uit stoffen die de plant beschermen en ook bijzonder goed zijn voor onze gezondheid, zoals in dit geval de polyfenolen. Hoe meer planten te lijden hebben, hoe meer polyfenolen ze produceren, dat zegt ook onderzoeker Rosa M. Lamuela  die dit onderzoek  met haar team uitvoerde.Eerdere studies wezen al uit dat er in tomatensap en ketchup van biologische tomaten meer antioxidanten zitten. Tomaten bevatten lycopeen een belangrijke polyfenol die beter opgenomen wordt uit tomaten puree of soep, gekookte tomaten.Polyfenolen hebben een versterkend effect op het lichaam in de zin dat ze vrije radicalen die ontstaan door verteringsprocessen, gifstoffen, chemische toevoegingen en stress, kunnen opvangen en daarmee hun schadelijke werking kunnen voorkomen. Daarmee leveren polyfenolen  direct een bijdrage aan onze gezondheid.Het is van groot belang een zo groot mogelijke variatie aan polyfenolen elke dag binnen te krijgen.

Sunrider voeding levert door de brede variatie aan planten en kruiden een grote variatie aan onder andere  polyfenolen.Alle Sunrider producten zijn samengesteld uit kruiden die beter dan biologisch geteeld zijn, dat wil zeggen uiteraard zijn de kruiden zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen gekweekt maar ook zijn ze geoogst op een tijd dat ze optimaal rijp zijn, en gekweekt in een omgeving met andere planten die de natuurlijke kracht van de plant versterken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *