Mensen die Etiketten lezen zijn Slanker

Het is niet meer vanzelfsprekend dat de voedingsproducten uit de supermarkt ook goed voor je zijn. Heel veel producten uit die supermarkt zelfs slecht zijn voor de voor de gezondheid. Kunstmatige zoetstoffen, transvetten zitten zijn bewezen zeer slecht voor de gezondheid en desalniettemin aanwezig in veel producten.

Uit een onderzoek bleek dat mensen die de etiketten op levensmiddelen lezen zijn slanker dan mensen die dit niet doen dat concludeerde onderzoekers van de Universiteit van Santiago de Compostela in Spanje. De onderzoekers bestond uit een internationale groep wetenschappers. Het onderzoek werd gepubliceerd in het vaktijdschrift Agricultural Economics.Het team bekeek gegevens van 25.640 Amerikanen die verkregen werden via een jaarlijks gezondheidsonderzoek, het National Health Interview Survey. Het eetpatroon en de winkelgewoonten werden onderzocht en werd de vraag gesteld of er werd gekeken naar voedingsinformatie in supermarkten.

Vooral vrouwen bleven slanker naarmate ze meer geïnteresseerd waren in de etiketten. Vrouwelijke consumenten die de etiketten lazen wogen gemiddeld vier kilo minder dan vrouwen die niet op de voedingswaarden letten.Het verschil tussen mannen en vrouwen was groot. Gemiddeld hadden de vrouwen die de voedingsinformatie lazen een BMI van 1.48 punt lager dan de vrouwen die dit niet deden. Bij mannen was dit verschil maar 0.12 punten.
In het onderzoek was niet alleen verschil te zien tussen mannen en vrouwen, maar ook tussen stedelingen en mensen van het platteland. Mensen uit de stad letten vaker op etiketten.Het is natuurlijk ook wel logisch. Mensen die etiketten lezen zijn bewuster van wat ze eten, en wel en niet willen eten dan mensen die dit niet doen. Daarbij zullen ze vaker slechte zoetstoffen en slechte vetten vermijden en over het algemeen gezonder eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *