Vezels verbeteren Darmflora

Vezels  verbeteren onze gezondheid op verschillende manieren. Daarom is het belangrijk voldoende vezels te eten. Uit onderzoek blijkt nu dat ze naast de bekende darmstimulerende werking ook de darmflora verbeteren.

1. Ze bevorderen de werking van de darm zelf.Er zijn 2 soorten vezels. Water  oplosbare vezels, die in de darmen in een soort van slijmachtige substantie veranderen en daarmee alles wat in de darm zit samen plakken waardoor het beter door stroomt, en er zijn de niet water oplosbare vezels die de darmen prikkelen zodat de peristaltische beweging opgang komt en de darmen hun kneedwerk doen en daarmee de inhoud langzaam naar buiten werken.
2. Vezels voeden het immuunsysteem. Naar nu uit onderzoek blijkt voeden en bevorderen ze de darmflora, het totaal aan bacteriën dat het voedsel verteerd en bouwstoffen levert aan oa het imuunsysteem. Nu blijkt dat de vezels niet alleen belangrijk zijn voor de werking van de darm zelf maar ook dat bepaalde voedingsvezels de aanwezigheid van gunstige bacteriën in de darmen bevorderen. Die bacteriën zorgen dan weer voor een gezond maag en darmstelsel. Door de versterking van het immuunsysteem vermindert onze vatbaarheid voor allerlei aandoeningen als diabetes type 2, overgewicht, chronische darmontstekingen, darmkanker en auto-immuunziekten als reumatische artritis. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd aan de University of Illinois.
2a.Vezels maken vetzuren, bouwstoffen voor het lichaam. De darmflora produceert niet alleen bouwstoffen voor een beter immuunsysteem, naar nu blijkt ook dat de micro-organisme in de darm  de vezels verwerken korte ketens vetzuren. Deze vetzuren hebben verschillende gezondheidsvoordelen voor de gastheer. Vetzuren zijn van belang als voedsel bouwstof voor  cellen, cel wanden en zelfs hersenen.
3. Vezels voeden de darmflora  zelf. Onderzoek laat zien dat vezels ook de darmflora zelf versterken en voeden. In een onderzoek kregen drie groepen van 20 mannen gedurende drie weken extra voedingsvezels in de vorm van repen. Een groep kreeg een placebo, de anderen twee kregen repen met polydextrose of een maisvezel. Volgens de onderzoekers waren de gezonde effecten op de darmflora het grootst als de deelnemers verschillende soorten vezels binnen krijgen.
Dit onderzoek suggereert dat vezels niet alleen gezond zijn omdat ze de stoelgang ten goede komen. De onderzoekers constateren dat helaas de meeste mensen  niet komen aan de aanbevolen dagelijks hoeveelheid van 30 tot 40 gram vezels per dag komen. De onderzoeker denkt dat de studie ook aanknopingspunten biedt voor het gebruik van pre- en probiotica( darm bacteriën).

Sunrider heeft de perfect aanvulling voor de darmen. Het zijn de Sunvitalite repen. Ze bestaan uit Nuplus kruiden( die celvoeding leveren) en een brede combinatie van vezels die hun werk doen in de darmen én vezels zorgen dat je sneller vol voelt en dus minder eet. Het is een tussendoortje, maaltijd vervanger en perfecte aanvulling op de voeding die heerlijk is bij thee, koffie of gewoon tussen door of als snelle voeding na het trainen of onderweg. Er is een fruit en een cacao variatie. Daarnaast heeft Sunrider ook Vitadophilus, een in appel in gepakte combinatie van darmbacteriën die de darmflora aanvullen en zo de darmwerking verbeteren.
Vitadophilus levert dus de darmbacterien( waar van de meeste mensen te weinig hebben omdat ze geen voeding eten waar deze bacteriën inzitten en vaak te zuur vormend eten zodat de bestaande bacteriën voorraad vermindert) en Sunbar reep die de vezels levert waarmee de darmflora in stand wordt gehouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *