Tomaten Beschermen Tegen Beroerte

Tomaten beschermen tegen beroerte
Het blijkt steeds vaker uit onderzoek dat gewone groente en fruit allerlei bijzondere gezondheidseffecten hebben.Zo blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Oost-Finland dat veel tomaten eten het risico op een beroerte vermindert.
 

Het effect van lycopeen, de rode stof die tomaten hun kleur geeft, werd bij ruim duizend mannen in het bloed gemeten. Op basis daarvan werden de proefpersonen in vier groepen ingedeeld en twaalf jaar lang gevolgd.
Beroerte

In de groep van mannen die weinig lycopeen in hun bloed hadden, kregen er 24 van de 258 een beroerte. In de groep met een hoog lycopeengehalte, kregen maar 11 van 259 mannen te maken met een beroerte. De onderzoekers concluderen dan ook dat een eetpatroon waarin veel lycopeen wordt genuttigd, het risico op een beroerte halveert.

Groente eten                                                                                                                    

 Deze resultaten ondersteunen de aanbeveling om voldoende groente en fruit te eten, wat zou leiden tot een verlaging van het aantal beroertes. Lycopeen is een antioxidant die ontstekingen vermindert en bloedstolsels voorkomt.De resultaten zijn gepubliceerd in Neurology. Alle fruit en groente bevat antioxidanten. Elke plant heeft zijn eigen combinatie van antioxidanten en daarmee een net iets andere beschermende werking in het lichaam.Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk fruit en groente op een dag te eten. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen aftakeling en ziektes.

Tomaten beschermen tegen beroerte
Het blijkt steeds vaker uit onderzoek dat gewone groente en fruit allerlei bijzondere gezondheidseffecten hebben.
Zo blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Oost-Finland dat veel tomaten eten het risico op een beroerte vermindert.
Het effect van lycopeen, de rode stof die tomaten hun kleur geeft, werd bij ruim duizend mannen in het bloed gemeten. Op basis daarvan werden de proefpersonen in vier groepen ingedeeld en twaalf jaar lang gevolgd.
Beroerte
In de groep van mannen die weinig lycopeen in hun bloed hadden, kregen er 24 van de 258 een beroerte. In de groep met een hoog lycopeengehalte, kregen maar 11 van 259 mannen te maken met een beroerte. De onderzoekers concluderen dan ook dat een eetpatroon waarin veel lycopeen wordt genuttigd, het risico op een beroerte halveert.
Groente eten
Deze resultaten ondersteunen de aanbeveling om voldoende groente en fruit te eten, wat zou leiden tot een verlaging van het aantal beroertes. Lycopeen is een antioxidant die ontstekingen vermindert en bloedstolsels voorkomt.
De resultaten zijn gepubliceerd in Neurology.
Alle fruit en groente bevat antioxidanten. Elke plant heeft zijn eigen combinatie van antioxidanten en daarmee een net iets andere beschermende werking in het lichaam.
Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk fruit en groente op een dag te eten.
Antioxidanten beschermen het lichaam tegen aftakeling en ziektes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *