Appels houden je Gezond

Appels hebben veel verschillende effecten op de gezondheid. Appels verlagen bijvoorbeeld het cholesterol, verbeteren de functie van de darmen, verminderen het risico op een  herseninfarct, verminderen het risico op prostaatkanker, verlagen het risico op diabetes 2, en verlagen het risico op astma. Al deze effecten worden veroorzaakt door de fythonutrienten en de vezels die de appel bevat

Appels tegen kanker

Recent onderzoek laat ook zien dat appels een rol spelen in het verlagen van het risico op kanker.Appels bevatten een stof, Quercetine, die een grote rol speelt in het voorkomen van de groei van prostaatkanker cellen.Andere fythonutrienten, in de schil van de appel, verminderen de groei van kankercellen in de darm met 43%. Flavonieden in de appel verminderen het risico op longkanker met 50%. Flavonieden hebben ook een belangrijke remmend effect op de ontwikkeling van kankerverwekkende substanties in de blaas, en reduceren het risico op blaaskanker vooral bij mensen die roken. Ook verbeteren appels de werking van de longen en vermindert door de werking van antioxidanten in de appels, het risico op longziektes .

Antioxidanten
Wat zijn antioxidanten? Bij het gebruik van zuurstof door het lichaam ontstaan “vrij radicalen”, dit zijn deeltjes die cellen kapotmaken en de oorzaak zijn van alle ziektes en aftakeling van het lichaam. Antioxidanten zijn de tegenpolen die van die zorgen dat de vrij radicalen opgevangen worden en hun vernietigende werk niet kunnen uitvoeren. Antioxidanten worden zowel door het lichaam zelf gemaakt, maar komen vooral ook uit onze voeding. Verse appels bevatten grote hoeveelheden van deze antioxidanten en zijn daarom zo goed voor onze gezondheid.
Pectine in de schil van de Appels bevatten vijf keer meer polyfenolen dan eerder werd aangenomen. Niet alleen zijn ze daardoor een belangrijke bescherming tegen ernstige ziektes als kanker, ze zijn ook een goede bescherming tegen hem verkoudheid en griep.Pectine is een andere stof die voorkomt in de vezels van de appel en die een belangrijke rol speelt in onze gezondheid. Pectine zorgt voor een natuurlijke verlaging van het cholesterol in het bloed.

Minder snel oud worden 
Niet alleen voorkomen stoffen in appels allerlei ziektes, ook leveren appels stoffen die een rol spelen in het verminderen van de symptomen van ouder worden, doordat deze stoffen, vooral de polyfenolen, in appels rimpels helpen voorkomen en haargroei bevorderen.De vezels in de appels zorgen niet alleen voor een constante bloedsuikerspiegel, maar verbeteren ook de darmwerking waardoor de opname van voedingsstoffen verbeterd en ook de natuurlijke werking van de darmen verbetert.

Bescherming tegen verkoudheid en griep
De herfst en winter is de periode van het jaar waarin de longen extra belast worden. Dit komt doordat de afwisseling van  koud en warmte waardoor mensen vatbaarder zijn voor verkoudheid. De natuur levert zelf de oplossing doordat dit ook de tijd is maar in appels rijp zijn en dus in de natuur in overvloed aanwezig. Zoals we eerder al zagen zijn appels goed voor beter werkende longen en darmen. Dat ze longen versterken en zo verkoudheid en griep helpen voorkomen is duidelijk maar doordat ze werking van de darmen verbeteren zijn deze beter in staat bouwstoffen voor het immuunsysteem uit onze voeding halen.
Vers beter maar appeltaart werkt ook. Natuurlijk is het het beste om verse appels te eten, maar zelfs de appels in appeltaart hebben nog een positieve werking op de gezondheid van het lichaam. De suiker in een appeltaart doet dit effect helaas weer voor een deel teniet.

Supervoedsel
Zo zie je dat een eenvoudige appel, mits je er voldoende van eet, een supervoedsel is dat je tegen veel verschillende ziektes kan beschermen en daarbij zorgt de appel er voor  dat je er beter uitziet doordat je huid in een betere conditie blijft en minder rimpels krijgt  Wanneer je voldoende appels eet hoef je minder vaak naar de dokter toe, zoals het gezegde al duidelijk maakt, an  apple a day keeps the doctor away.

Antioxidanten
Wat zijn antioxidanten? Bij het gebruik van zuurstof door het lichaam ontstaan “vrij radicalen”, dit zijn deeltjes die cellen kapotmaken en de oorzaak zijn van alle ziektes en aftakeling van het lichaam. Antioxidanten zijn de tegenpolen die van die zorgen dat de vrij radicalen opgevangen worden en hun vernietigende werk niet kunnen uitvoeren. Antioxidanten worden zowel door het lichaam zelf gemaakt, maar komen vooral ook uit onze voeding. Verse appels bevatten grote hoeveelheden van deze antioxidanten en zijn daarom zo goed voor onze gezondheid.
Pectine in de schil van de Appels bevatten vijf keer meer polyfenolen dan eerder werd aangenomen. Niet alleen zijn ze daardoor een belangrijke bescherming tegen ernstige ziektes als kanker, ze zijn ook een goede bescherming tegen hem verkoudheid en griep.Pectine is een andere stof die voorkomt in de vezels van de appel en die een belangrijke rol speelt in onze gezondheid. Pectine zorgt voor een natuurlijke verlaging van het cholesterol in het bloed.

Minder snel oud worden 
Niet alleen voorkomen stoffen in appels allerlei ziektes, ook leveren appels stoffen die een rol spelen in het verminderen van de symptomen van ouder worden, doordat deze stoffen, vooral de polyfenolen, in appels rimpels helpen voorkomen en haargroei bevorderen.Deze stoffen komen vooral uit de schil van de appel en heten catechines. De vezels in de appels zorgen niet alleen voor een constante bloedsuikerspiegel , maar verbeteren ook de darmwerking waardoor de opname van voedingsstoffen verbeterd en ook de natuurlijke werking van de darmen verbetert.

De herfst en winter is de periode van het jaar waarin de longen extra belast worden. Dit komt doordat de afwisseling van  koud en warmte waardoor mensen vatbaarder zijn voor verkoudheid. De natuur levert zelf de oplossing doordat dit ook de tijd is maar in appels rijp zijn en dus in de natuur in overvloed aanwezig. Zoals we eerder al zagen zijn appels goed voor beter werkende longen en darmen. Dat ze longen versterken en zo verkoudheid en griep helpen voorkomen is duidelijk maar doordat ze werking van de darmen verbeteren zijn deze beter in staat bouwstoffen voor het immuunsysteem uit onze voeding halen.

Natuurlijk is het het beste om verse appels te eten, maar zelfs de appels in appeltaart hebben nog een positieve werking op de gezondheid van het lichaam. De suiker in een appeltaart doet dit effect helaas weer voor een deel teniet. Commerciële appelsap in een pak heeft geen positieve effecten meer. Wanneer je appelsap drinkt, neem dan vers gemaakte appelsap of die uit de natuurwinkel.
Zo zie je dat een eenvoudige appel, mits je er voldoende van eet, een supervoedsel is dat je tegen veel verschillende ziektes kan beschermen en daarbij zorgt de appel er voor  dat je er beter uitziet doordat je huid in een betere conditie blijft en minder rimpels krijgt  Wanneer je voldoende appels eet hoef je minder vaak naar de dokter toe, zoals het gezegde al duidelijk maakt, an  apple a day keeps the doctor away.

Sunrider heeft in een aantal producten appels verwerkt, onder andere Nuplus. De flavonieden zoals catechines,  waarvan in dit artikel sprake is zitten in veel fruit soorten en catechines komen ook voor in groene thee zoals Callithee. Ook Vitafruit bavat heel erg veel bioflavoniden in een zeer geconcentreerde vorm en is daarmee een bijzonder krachtige gezondheid bevorderende combinatie die lichaam, organen en huid jong houdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *