Ontbijt Overslaan leidt tot Meer Eten

Het effect van het ontbijt overslaan zichtbaar in hersenen

Het is al vaker in onderzoeken aangetoond dat het eten van een goed ontbijt zorgt dat de later op de dag minder eet omdat je bloedsuikerspiegel stabieler is. Het is ook wel logisch, na 8 uur slaap heeft het lichaam een zijn voedsel voorraad verbruikt en verwerkt en heeft het opnieuw brandstof nodig voor de dagelijkse activiteiten. Nu hebben zelfs hersenscans tonen aan dat het ontbijt overslaan ervoor zorgt dat je later op de dag extra zin hebt in calorierijk voedsel.

 

Onderzoekers van het Imperial College London deden onderzoek met 21 gezonde vrijwilligers. Ze vroegen hen om op twee verschillende dagen in een MRI-scanner naar afbeeldingen van eten te kijken. Na de hersenscan kregen ze een lunch aangeboden.Op de ene dag mochten de proefpersonen een uitgebreid ontbijt van meer dan 700 kilocalorieën eten voor het onderzoek. Op de andere dag sloegen ze het ontbijt over.

Reactie in de hersenen

Niet ontbijten bleek de manier waarop de hersenen reageren op foto’s van voedsel te veranderen. Het hersengebied dat betrokken is bij het aantrekkelijk vinden van voeding bleek veel actiever te zijn wanneer de proefpersonen niet gegeten hadden. Ook aten de proefpersonen een vijfde meer calorieën bij de lunch als ze niet ontbeten hadden.
Dus zowel uit de MRI-scans als uit de hoeveelheid die de proefpersonen aten bij de lunch, blijkt dat niet ontbijten mensen hongeriger maakt. Ook doet het de aantrekkingskracht van calorierijk voedsel toenemen.

Niet alleen voor het algemeen functioneren( alerter zijn, goed kunnen presteren) maar zeker als je niet wilt aankomen of zelfs wilt afvallen, is het van groot belang om een goed ontbijt te nemen.

Heb je daar geen tijd voor? Neem dan Nuplus/Vitashake in soya, rijstmelk of vruchtensap. Nuplus/ Vitashake biedt een brede variatie aan voedingstoffen die de cellen de brandstof leveren die ze nodig hebben en bovendien de bloedsuikerspiegel stabiliseren. Heb je wel meer tijd, neem dan de nuplus/ vitashake met muesli of yoghurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *