Calcium tekort leidt tot Grotere kans op Hormoonaandoening bij Vrouwen

Calcium te kort leidt tot groter kans op hormoonaandoeningen bij vrouwen.

Uit een groot onderzoek onder 58.324 vrouwen in de VS bleek dat vrouwen die weinig calcium binnenkrijgen, hebben een verhoogde kans op de hormoonaandoening hyperparathyreoïdie.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het Brigham and Women’s Hospital.
Bij primaire hyperparathyreoïdie (PHPT) produceren de bijschildklieren teveel hormonen met verzwakte botten, botbreuken en nierstenen als resultaat.

Verschillende onderzoeken die de afgelopen jaren zinjn gedaan hebben laten zien dat onbehandelde PHPT de kans op een hoge bloeddruk, hartaanval en beroerte vergroot.

Calcium

Het is bekend dat de calciuminname de productie van het bijschildklierhormoon beïnvloedt. Calcium speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van PHPT.

Dit onderzoek bewijst het. Het is gepubliceerd in British Medical Journal.
De groep vrouwen in het onderzoek waren tussen de 39 en 66 jaar, ze werden 22 jaar lang gevolgd en in die periode kregen 277 vrouwen PHPT. Elke vier jaar vulden de vrouwen een vragenlijst in over andere hun eetpatroon.
Minder kans
Uit de resultaten kwam naar voren dat vrouwen die veel calcium via hun voeding binnenkrijgen 44 procent minder kans hebben op het ontwikkelen van PHPT. Daarbij hadden vrouwen die dagelijks een calciumsupplement (50 milligram) slikten 59 procent minder kans op de aandoening, dan vrouwen die dat niet deden.

Calcium is voor veel meer functies in het lichaam belangrijk.
Bijna iedereen eet te veel zuurvormend voedsel( alles behalve fruit en groente) wat zorgt voor een verzuring van het lichaam. Dit compenseert het lichaam door calcium uit de botten te halen, met als gevolg, verzwakte botten.

Dus voor iedereen die niet 80% fruit en groente eet, is een aanvulling van Calcium een goed idee.
Echter de meeste calcium supplementen zijn niet opneembaar voor het lichaam. Gewone kalk of calcium die niet uit planten komt, is niet opneembaar. Alle plantaardige calcium is goed opneembaar door ons lichaam.
Sunrider heeft een bijzonder goed calium kauwtablet die goed smaakt en gemakkelijk 1 of 2 x per dag te eten is.
Herbcal is dus een perfecte aanvulling op je dagelijkse voeding, zeker voor die dagen dat niet aan voldoende natuurlijke voeding toekomt.
Dat geldt natuurlijk ook voor de andere Sunrider producten zoals Nuplus en Calli en Fortune Delight.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *