Waarom Eet je Meer dan je Wilt?

Waarom eet je eigenlijk meer dan je zou willen?
Wij kunnen een aantal redenen voor zijn, hier een aantal waar hij waarvan sommige  u zullen verbazen.Wanneer deze dingen weet dan is het gemakkelijker om je eigen gedrag te sturen.

1.Allereerst is natuurlijk dat je je het eten te lang uitstelt, waardoor je honger hebt en dan bijvoorbeeld de supermarkt in loopt om boodschappen doen.Je zult merken dat je dan veel te veel koopt, vooral voeding die snel kunt eten zoals snacks.

2.Een tweede reden waarom je vaak te te veel zal eten  is wanneer aan het begin van de dag zoete dingen gaat eten of gewoon veel koolhydraten zoals, beschuit, koek, brood. Dit verhoogt het insuline niveau in het bloed, en zodra alle koolhydraten zijn opgenomen, krijg krijg je weer trek in eten.

3.Uit onderzoek blijkt dat wanneer je tevreden bent over datgene wat in het verleden hebt gepresteerd, is eerder geneigd ben om zoet te gaan eten.Wanneer denkt aan datgene waar ze in de toekomst doen, dan zou je eerder geneigd zijn om gezonder voedsel te nemen zoals fruit.

4.Wanneer mensen bierdrinker uit een glas met rondingen, dan drinken ze dat 60% sneller dan wanneer het geserveerd wordt in een recht glas. het heeft ermee te maken dat je de inhoud van het glas minder goed kan inschatten waardoor je eerder meer gaan drinken.

5.Wanneer je uit een kleine kommetje eet, of een kleine bord, dan zul je minder eten omdat het portie groter lijkt. Ook zou hij minder eten wanneer de kleur van het bord contrasterend is met het voedsel. Dus je zult minder eten vast pakket in met tomatensaus van een wit bord dan van een rood bord. Dat komt omdat de portie op het rode bord kleiner lijkt omdat de tomatensaus tegen de kleur van het bord wegvalt en dus de portie kleiner lijkt, waardoor je meer eet.

6.Je eet meer koekjes, of chocolaatjes wanneer ze in een doorzichtige schaal of pot op tafel staan, of direct in het zicht dan wanneer ze in een dichte pot zitten en niet zichtbaar zijn.Je eet eerder datgene wat zichtbaar is. Het best is dus op de schaal met fruit op tafel op het aanrecht zetten, en de chocolaatjes en koekjes in afgesloten potten in de kast te zetten.

7.Wanneer voedsel eet, of dranken dringt met kunstmatige zoetstof, dan ga je uiteindelijk meer etendan wanneer hetzelfde voedsel eet met suiker, zo blijkt uit onderzoek.De reden hiervoor is dat de hersenen de maag, zenuwen en de hormonen op elkaar afgestemd zijn. Wanneer dus niet zoets eet maar niet de juiste hoeveelheid calorieën naar binnen gaan, dan zul je dit later gaan compenseren door meer te gaan eten, of door andere zoete dingen te gaan eten. Uit onderzoek blijkt dat de ratten die voedsel kregen met kunstmatig zoetstoffen, uiteindelijk meer calorieën aten dan de groep die voedsel kreeg met gewoon suiker erin.

8.Een andere reden waardoor mensen meer eten, is omdat ze bepaalde mineralen en vitaminen te kort komen.Hierdoor ontstaat trek omdat het lichaam verlangt naar datgene wat het tekort komt, maar het wordt vaak vertaald in het eten van snacks. Daardoor dreigt het lichaam niet wat het nodig heeft, en blijft het een signaal uitsturen dat het meer wil.Het is belangrijk om gezond vers en gevarieerd voedsel te eten, waardoor dit verschijnsel minder zal optreden. Maar ook is het belangrijk om aanvullingen te nemen op je voedsel, zoals vitaminepreparaten, of nog beter Sunrider voeding die door zijn brede samenstelling alle onderdelen van het lichaam datgene geeft wat het nodig heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *