Antidepressiva Werken Niet

Een depressie wordt niet veroorzaakt door chemische onbalans dat blijkt uit het nieuwste onderzoek. Het idee dat depressie veroorzaakt wordt door een tekort aan serotonine in de hersenen was de  aanzet tot een miljardenindustrie die SSRI medicijnen produceren tegen depressie. De meest bekende hiervan is Prozac.

Onderzoek toont in maart 2013 dat deze theorie totaal verkeerd is. Dat betekent dat alle gangbare medicijnen tegen depressie, niet werken tegen depressie.In plaats daarvan wordt duidelijk dat depressie te maken heeft met de activiteit van de cellen in de hersenen.  Met name de verbindingen van de cellen onderling. Bij depressie is de activiteit van de cellen, verminderd waardoor een persoon zich niet goed kan concentreren, herinneren en beslissingen kan nemen. Dit zegt prof. Scott Thompson van uniciteit van Maryland. Omdat serotonine de communicatie tussen hersencellen kan verbeteren, dachten onderzoekers onterecht dat het gebrek aan serotonine de oorzaak was van depressie.

Hoewel de theorie nooit bewezen is, is op grond daarvan massaal de productie gestart van serotonine stimulerende middelen, zoals Prozac, zoloft en celexa.In plaats van medicijnen te produceren die serotonineniveaus verhogen, zouden van massa’s industrie zich moeten richten op de communicatie tussen hersencellen onderling dat zegt prof. Thompson. Gepubliceerd in nature neuro Science 2013.

Uit ander onderzoek blijkt dat fysieke activiteit zoals sporten, het gebruik van supplementen zoals vitamines B en C, rationele therapie allemaal beter werken dan antidepressiva. Uit bovenstaande zal duidelijk zijn waarom dat is.Het beste middel tegen depressiviteit blijken combinatie van hardlopen en psychotherapie te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *