Het immuunsysteem is de beste kanker bestrijdender

Het immuunsysteem is de beste kanker bestrijdender
Belangrijkste onderzoekers op het gebied van kanker hebben de conclusie getrokken dat een gezond immuunsysteem de beste manier is om kanker te bestrijden. De oorlog tegen kanker zal nooit gewonnen worden door chemotherapie zeggen de onderzoekers. Dit is de kern van een artikel over het bestrijden van kanker en wordt gezien als  een keerpunt in kankeronderzoek.

Het onderzoeksteam van de universiteit van Tubbingen, heeft aangetoond dat het immuunsysteem capaciteit heeft om tumoren en kankercellen te vernietigen of in staat van slaap te brengen. Dit betekent dat therapie waarbij het immuunsysteem versterkt wordt om kanker te bestrijden, en effectiever manier is om kanker te bestrijden zonder dat er direct cellen vernietigd worden, volgens professor dr. Martin Rocken. Deze benadering zorgt ervoor dat kankercellen stopt met groeien en dat de kanker zich niet verder uitbreidt of zelfs totaal verdwijnt.De oorlog tegen kanker kunnen we niet winnen in deze termen, maar wanneer we ons richten op het herstel van het immuunsysteem dan kan het lichaam zelf kwaadaardige kankers controleren aldus prof. rocken.

Militaire termen zoals oorlog tegen kanker, slaan op vooral chemotherapie. En als je bedenkt dat chemotherapie, middelen zijn die zijn afgeleid van mosterdgas, dan past het in deze benadering maar is het logisch dat het vernietigen van het lichaam niet de manier is om kanker te bestrijden.
(Source: Nature, 2013; doi: 10.1038/nature11824).
In plaats daarvan is het veel logischer, om te kijken naar de levensstijl van mensen en wat daarin te veranderen is zo dat hen immuunsysteem versterkt kan worden en het natuurlijke evenwicht van het lichaam hersteld kan worden. Door een versterking van het immuunsysteem krijgt het lichaam de kans om de kanker cellen te bestrijden.Vers voedsel, fruit en groente, voldoende slaap, voldoende beweging, aanvullen met supplementen, meditatie zijn allemaal factoren die zorgen voor een zo optimaal mogelijke gezondheid waar mee de kans op deze ziekte zo klein mogelijk is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *