7 Essentieële Voedingsstoffen voor de Huid

Zeven belangrijke voedingsstoffen voor de huid

Weet je dat je zelfs in omstandigheden die belastend zijn voor de huid, toch een goeie huid kan hebben? Het geheim ligt in wat je eet en drinkt.Wanneer de juiste voedingsstoffen tot je neemt, lever je de huid, wat het grootste orgaan is van een lichaam, de bouwstoffen om zichzelf goed in stand te houden en zichzelf te herstellen van schade.
Wanneer schade aan de huid zichtbaar is dan is dat meestal het gevolg van een onbalans aan de binnenkant, dat wil zeggen door wat we eten en drinken. De huid laat zien hoe het met onze gezondheid is gesteld.

Belangrijke voedingsstoffen voor de huid:

Antioxidanten, vitaminen en mineralen.Voedsel dat rijk is aan antioxidanten zijn belangrijk voor een goede en gezonde huid. Antioxidanten vind je in, noten avocado’s, vette vis fruit, groene groente, broccoli eigenlijk in alle verse groente en fruit. De groente en fruit met de meeste kleur bevatten ook vaak de meest antioxidanten.Antioxidanten zijn stoffen die vrije radicalen onschadelijk maken. Vrije radicalen zijn deeltjes die ontstaan bij vertering van voedsel, maar ook door stress, vervuiling, luchtvervuiling, chemische stoffen, chemische stof in het eten, enzovoorts. Het lichaam maakt zelf antioxidanten aan, maar dit is maar een deel van wat er nodig is, het grootste deel van de antioxidanten moet komen van ons voedsel. Vrije radicalen zijn zeer reactieve deeltjes die op zoek gaan naar een tegenpool en daarmee cellen, DNA en celstructuur kapotmaken. Antioxidanten vangen deze vrije radicalen in en maken ze onschadelijk en voorkomen daarmee schade aan cellen, op allerlei niveau zoals ook in de huid.

1. Vitamine A en bètacaroteen helpen om beschadigd huid weefsel weer te herstellen. Bijvoorbeeld bij zonnebrand, of andere belasting van de huid is vitamine A belangrijk voor een herstel. Droge huid kan een symptoom zijn van een gebrek aan vitamine A.Vitamine A vind je alleen maar in dierlijke producten zoals lever, eieren, melk en kaas. Maar betaaroteen is de stof waaruit vitamine aangemaakt wordt, en deze vind je in zoete aardappels, wortelen, avocado’s, spinazie, paprika, rode peper, Cayennena, chilipeper.

2 vitamine C, werkt sneller dan andere antioxidanten in het bestrijden van het de schade van vrije radicalen. Vitamine C kan ook de schade die aangericht is herstellen. Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen, dit is de stof die de huid soepel houdt.Vitamine C vind je een rode pepers, peterselie, broccoli, papayas, aardbeien, sinasappels, citroenen, knoflook, aardappels, avocado’s.

3. Vitamine E, is een krachtige antioxidant vitamine. Wanneer vitamine E te samen met vitamine C wordt genomen, dan helpt het de huid beschermen tegen beschadiging door UV straling. Dit effect treedt niet op wanneer vitamine E zonder vitamine C genomen wordt. Vitamine E zorg  ervoor dat de huid vochtig en soepel blijft en stimuleert huidvernieuwing en voorkomt het ontstaan van littekens. Vitamine E vind je vooral in allerlei vormen van olie, zoals tarwekiemolie, amandelolie kokosnoot vet, en ook in groentes als avocado’s, broccoli, pompoen en noten zoals amandelen.

4. Vitamine B-complex is belangrijk voor een goeie vertering van voedsel. Daarmee is het van groot belang voor de bestrijding van vrije radicalen, de distributie van voedingsstoffen en de productie van energie. Vitamine B twee heeft ook antioxidants kwaliteiten. Een tekort aan vitamine B manifesteert zich door scheurtjes in je lippen, eczeem, acne, schimmelinfecties, vette huid en Roos.Je vindt vitamine B in, hele granen linzen, bonen, broccoli, spinazie, avocado’s, bananen, aardbeien en rozijnen. Ook zit er vitamine B  een feest in dierlijke producten zoals, eieren, vis, varkensvlees, kip en biefstuk.

5. Selenium is een sleutel mineraal tezamen met koper dat er voor zorgt dat de huid in goede conditie blijft en huidkanker helpt voorkomen. Selenium vind je een granen en groente, maar bij dit laatste gaat er vooral om waar de groente vandaan komen, want veel grond is uitgeput en bevat nauwelijks meer selenium wat niet in de grond zit kan ook niet worden opgenomen door de planten.Ook vind je selenium in zonnebloempitten, hele granen, paddenstoelen, knoflook en uien. Dierlijke vormen van selenium vind je een vis cape kalkoen eieren en lever

6. Zink controleert de vetproductie van de huid. Acne kan een symptoom zijn van een zinktekort.Zink vind je een tarwekiemen, amandelen, cashewnoten, pompoenzaden, haver, paddenstoelen, kidney beans, vette, rauwe bittere chocola. Dierlijk voedsel dat zink bevat is oesters, biefstuk van koeien die gras gegeten hebben, lam, kalkoen, eieren, kreeft en yoghurt.

7. Omega drie vetzuren zijn krachtige antioxidanten en zijn van cruciaal belang voor het vochtig houden van de huid. Wanneer het lichaam voldoende gehydrateerd is, vormen de omega drie vetzuren een ondoordringbare muur die het water in de cel vasthoudt. Deze vetzuren beschermende huidcellen tegen schadelijke gifstoffen van buiten. Een tekort aan omega drie zorgt ervoor dat de huid een vettige afscheidingproduceert en geïrriteerd raakt.  Ook kan de huid juist droger worden en er kunnen ontstekingen, mee-eters, acne, psoriasis en eczeem ontstaan als het gevolg zijn van een tekort aan omega drie vetzuren.
Je vindt omega vetzuren in walnoten, amandelen, cashews, avocado’s, lijnzaad, hennepzaad, olijven, bonen. De beste dierlijke bronnen van omega drie vetzuren zijn zalm, makreel en biefstuk van koeien die gras gegeten.

Sunrider voeding zoals Nuplus, Fortune Delight en Quinary leveren bouwstoffen voor alle onderdelen van het lichaam. Daarnaast is het van belang om zoveel mogelijk gezonde verse voeding te eten.

Extra mineralen vind je in een product als Electrosport.

Een heel krachtig product is Vitafruit. Het is een zeer geconcentreerde combinatie van krachtige antioxidanten.

Vitashake, is Nuplus met daaraan extra toegevoegd vitamines, mineralen en vezels die de darmwerking verbeteren. Door dagelijks deze voeding te eten & te drinken, krijgt het lichaam de combinatie van bouwstoffen die het nodig heeft om optimaal te functioneren.

Sunrider heeft een speciale combinatie die het hormoonsysteem balanceert en voedingstoffen levert voor de huid, gebaseerd op een eeuwenoude Chinese formule, Beauty Pearl.Daarnaast is natuurlijk van belang om zo min mogelijk bewerkte, verwerkte voeding te eten en zoveel mogelijk verse groente en vers fruit.

Maar ook datgene wat je op je huid smeert is van groot belang, een groot deel van wat je op je huid smeert wordt opgenomen in het lichaam. Dat betekent dat huidverzorging, zeep, deodorants, cosmetica en alle stoffen die je op de huid gebruikt voor een deel worden opgenomen in het lichaam. Deze huidverzorging producten bevatten vaak chemische stoffen die slecht zijn voor de gezondheid en een bron zijn van vrije radicalen. Deze stoffen zijn toegestaan in huidverzorgingsproducten, omdat de van wordt uitgegaan dat huidverzorgingsproducten alleen voor de buitenkant van het lichaam gebruikt worden en niet worden opgenomen in het lichaam. Steeds duidelijker wordt dat dit niet waar is.

De huid is het grootste orgaan wat we hebben, en een belangrijk onderdeel van onder andere het immuunsysteem. Het beschermt ons tegen invloeden van buiten, zoals de elementen, maar ook tegen virussen en bacteriën. Wanneer de huid in goede conditie is hebben virussen en bacteriën veel minder kans om via de huid in het lichaam binnen te dringen.Daarom is het belangrijk om niet alleen de juiste voeding te nemen, maar ook de huid niet extra te belasten met slechte huidverzorgingsproducten.

De stoffen uit de huidverzorgingsproducten moet ook een worden afgevoerd, wat een extra belasting is voor het lichaam. Sunrider maakt huidverzorgingsproducten met ingrediënten die ook voedend zijn voor de binnenkant van het lichaam. Ze bestaan uit een combinatie van natuurlijke stoffen en hebben olijfolie als basis. Ze zijn zo gemaakt dat de negatieve effecten van sommige ingrediënten, zoals conserveringsmiddelen, gecompenseerd worden.

Alle Sunrider huidverzorgings producten bevatten natuurlijke oliën, en bouwstoffen voor de huid. Zijn zo gemaakt dat ze de huid voedingsstoffen leveren die het nodig heeft en deze niet belasten.

Sunrider maakt huidverzorgingsproducten het ingrediënten die ook voedend zijn voor de binnenkant van het lichaam. Ze bestaan uit een combinatie van natuurlijke stoffen en hebben als basis olijfolie. Ze zijn zo gemaakt dat de negatieve effecten van sommige ingrediënten, zoals conserveringsmiddelen, gecompenseerd worden

Alle Sunrider huidverzorgings producten bevatten natuurlijke oliën, en bouwstoffen voor de huid. Zijn zo gemaakt dat de huid voedingsstoffen leveren die het nodig heeft en deze niet belasten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *