Broccoli helpt waarschijnlijk tegen Artrose


Broccoli helpt bij artrose
Steeds vaker wordt er bekend dat gewone bekende groentes en fruit helende effecten hebben voor het lichaam.
Niet zo gek natuurlijk, we zijn onderdeel van de natuur, dat die natuur ook de bouwstoffen levert om het lichaam in optimale conditie te
houden. Het is aan ons om het juiste voedsel te eten.
De ontdekking van de uitwerking van Broccoli is belangrijk omdat veel mensen een probleem hebben met gewrichtsslijtage.
Het  ingrediënt uit broccoli  dat mogelijk de sleutel  is tot het voorkomen of vertragen van artrose is sulforafaan.

Het onderzoek is gedaan door de University of East Anglia.
Het onderzoek in het laboratorium laat zien dat sulforafaan de vernietiging van kraakbeen in gewrichten vertraagt.
De onderzoekers vonden dat muizen op een dieet rijk aan het antioxidant significant minder kraakbeenschade en artrose hadden, dan muizen met een normaal voedingspatroon. Sulforafaan vind je in groenten uit de kruisbloemenfamilie zoals spruitjes en kool, maar vooral in broccoli.
Het blokkeert de enzymen die gewrichtsvernietiging veroorzaken door een sleutelmolecuul dat ontstekingen veroorzaakt te stoppen. Veel effecten die gemeten worden in onderzoek met muizen is ook op mensen van toepassing.

De onderzoeker Ian Clark vindt de uitslagen veel belovend. Het kan een manier worden om mensen te helpen met het voorkomen van operaties voor kraakbeenslijtage.( kraakbeen is levend weefsel en zichzelf herstellen met de juiste voeding en beweging!)
Operaties bij mensen met artrose heel succesvol zijn, maar dat het niet een echte oplossing is. Een operatie is altijd een risico en geen operatie is natuurlijk altijd beter. Voorkomen of het proces vertragen zijn heel belangrijk en mogelijk kan dat in de toekomst met voeding.

Op kleine schaal kijken onderzoekers van de Norwich Medical School nu of het eten van broccoli hetzelfde effect heeft op het menselijke gewricht. Hier zijn nog geen resultaten van
bekend.

Het onderzoek van Clark is gepubliceerd in het tijdschrift Arthritis & Rheumatism.
Het is opnieuw een bevestiging dat het eten van veel onbewerkt groente en fruit zelf klaar gemaakt, een belangrijke factor is in het langer gezond zijn en blijven. ( oorspronkelijk artikel in nu.nl)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *